Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Vi i Vesten må droppe de reaksjonære anklagene om rasisme mot islams avslørere, og lede an i kampen for forandring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mennesker i Vesten bøyer seg i støvet for multikulturalismen, og vi oppfører oss som om alt er helt greit. Vi mener det er en styrke at vi er villige til å tilpasse oss, og vi betrakter det til og med som en form for kulturell overlegenhet (selv om de færreste av oss vil innrømme det). Men fundamentistene betrakter det som en svakhet. De mener de svake fortjener å bli beseiret. Paradoksalt nok: Jo mer vi forsøker å tilfredsstille dem, jo mer vokser deres avsky for vår "svakhet". Det store paradokset er at vi, for å forsvare det mangfoldige, er nødt til å bli mindre tolerante. I det minste må vi bli mer på vakt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dersom du ikke er forberedt på å høre ideer som ikke er dine egne og som du kanskje er uenig i, har du ingenting å gjøre ved en høyere utdannelsesinstitusjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Selv Gud må tåle å bli mobbet enkelte steder i USA. På Venice Beach hørte jeg en gang en mann brøle ut sin egen versjon av "God Bless America", amerikanernes nasjonalsang.
Nyt dette:

God bless my underpants!
Brand that I like
Stand inside them
And ride them
Between my buns when I ride or I bike
...

(Gud velsigne mine underbukser!
Merket jeg liker
Står inni dem
Og rir dem
Mellom skinkene når jeg rir eller sykler ...)

Vår mann er kanskje en tosk, men underbuksene hans ble ikke inspisert av hissige FBI-agenter. Ei heller ble han sparket i baken av kristne evangelister. Prøv å gaule noe om Allah i et muslimsk land. Vi vet hva slags hysteri som oppstår når det blir vitset om profet Muhammad - og han er ikke engang Gud!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I mars 2002 kunne ikke unge kvinner flykte fra en skolebrann før de hadde tatt på seg sine heldekkende abayas. Det var konsekvensen av å holde seg innenfor loven. Ifølge Saudi-Arabias egne nyhetsmeldinger døde 15 elever, og et dusin ble skadet da det religiøse politiet tvang jentene tilbake inn i den brennende bygningen for å ta på seg sine abayas, som bokstavelig talt ble gjort om til likposer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

57 prosent av befolkningen i Saudi-Arabia, blir betraktet som mindreårige til evig tid. "De blir overført fra farens varetekt til mannens eller sønnens," forteller Al-Ahmed. Det religiøse politiet, muttawa, holder konstant øye med disse voksne mindreårige for å forsikre seg om at de holder seg innenfor lovens rammer. Det inkluderer å ikke kle seg i rødt på valentinsdagen, en forbrytelse du kan bli arrestert for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper brikkene har begynt å falle på plass for deg. Det gjorde de for meg. Gradvis forsto jeg hvordan islam ble en trangsynt, ofte hatefull religion. Hvis du kombinerer et forbud mot å tenke selv med en lang tradisjon for å diskriminere, hva får du da? Du får etteraping, og du får intoleranse. Og du får først og fremst etteraping av intoleranse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De fleste av oss er ikke muslimer fordi vi har et bevisst forhold til det, men fordi vi er født slik. Det er "den vi er".
[...]
Å gå i moskeen ville muligens gjort at jeg fortsatt kunne beholde min muslimske identitet, men det forpliktet meg også til å ofre den andre like hellige delen av min identitet: tenkeren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Daglig dør i gjennomsnitt to kvinner i Pakistan på grunn av "æresdrap", som regel med Allahs navn på mordernes lepper. I Malaysia kan ikke en muslimsk kvinne reise noen steder uten en mann som ledsager. Muslimske kjeltringer lurer små gutter inn i slaveri i Mali og Mauritania. I Sudan er det den islamske militsen som står for slaveriet. Kristne hjelpearbeidere har blitt drept med kaldt blod i Jemen og Jordan. I Bangladesh har kunstnere som kjemper for etniske minoriteters rettigheter blitt kastet i fengsel eller blitt fordrevet fra landet. Alt er dokumentert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Leseberta_23HegeTatiana WesserlingBente NogvaIngunn SEster SMarianne TtuhamreRandiAStig-Ivar StellanderaRmaNdA BaisEli HagelundRufsetufsaAlice NordliAnette  KureReidun Anette AugustinIdaHanne Kvernmo RyeelmeJulie StensethBjørg L.Stine AskebuchwurmDolly DuckLinda RastenHarald AndersenTone Maria JonassenHarald KMarianne  SkageTheaEmilie GeistLilith NagelEvaHildeLesevimsaSolveigHilde H HelsethSissel ElisabethJan Erik OlsenBeate Kristin