Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 19 sitater

Han sto der og støttet seg til dørkarmen, og hun trodde et øyeblikk at han skulle miste balansen og falle om, men han gjorde ikke det, han sto. Han tok noen steg framover, og så sto han midt på golvet i stua, og det var som om han bar hele huset på skuldrene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Der og da kjente han at alt var mulig, han hadde ubegrensede evner, verden lå jo der, det var bare å begynne å gå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det viste seg at han var tre. Det kom frem i alle brevene han skrev hjem til folk i Finsland. Han omtalte seg selv som tre. Det var "Dag". Så var det "Gutten". Og deretter "jeg". "Gutten", det var det Ingemann pleide å kalle ham. Kanskje var det "Gutten" som tente på, og så kom "Dag" etterpå og slokket ? Jeg vet ikke. Kanskje var det omvendt, at det var "Gutten" som slokket? Men hvem var i så fall "jeg"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva sier man til to som nettopp har mistet huset sitt ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etterpå da alle var gått, kom hun til å tenke på tennene som lå på speilhylla i glasset ved siden av Olavs, men så husket hun at det ikke lenger fantes noen speilhylle, eller noe glass eller tenner, verken hennes eller Olavs tenner fantes lenger. Jeg har sett det for meg, det forunderlig klare, iskalde øyeblikket da det gikk opp for henne at hun hadde mistet absolutt alt, til og med sine egne tenner, og at tårene først da begynte å renne stille over kinnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hadde bare vært ett av mange påfunn, men det ble aldri noensinne snakket om at Kåre var syk. Og ingen sa aldri noensinne sykdommens navn høyt. Det var forbudt, navnet var det verste, det var som om det kunne smitte hvis det ble nevnt. Kåre selv virket ikke særlig plaget. Beinet var satt av. Men han selv gikk videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg satte bilen i gir, jeg var som før, men jeg var blitt en annen, og det var ingen som så det da jeg kjørte ut av båten, ut i høstkvelden og videre hele veien hjem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var som om himmelen hadde falt sammen og alt ble stille.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Deretter kom jamringen, eller tonen, eller sangen, eller hva man skulle kalle det. En høy, lys, syngende tone som ikke fantes noe annet sted enn midt inni et brennende hus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var som om han svevde, hele han lå utstrakt i lufta, han hadde sparket av ifra hoppkanten og lagt seg framover, og han svevde, han hadde bruset av luft og mørke mot ansiktet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAva