Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

  • Men tenker han derre guttungen å være så uforskamma at'n forsøker å presse seg foran fullvoksne karer?
    Otto sa det med dypt misbilligende stemme, og slåttekarenes undertrykte latter var som å slå vann på ferdig opphetede stein.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Hold kjeften, din satans lømmel. Far som folk etter statens veier.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Under den første delen av kjøreturen satt Salin i sine egne tanker, eller satt i det minste taus. Mest trolig er det han ikke tenkte i det hele tatt, men bare var hjemsøkt av tømmermenn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ved midnattstid slepte en seg hjem. En enkelt som var litt sprekere enn andre, kunne bli stående et øyeblikk ute i tunet og se ut over det månelyse landskapet. Der skinte den, husmanns-solen, og skapte alle de nødvendige forutsetninger for drømmeri. Kanskje var det nettopp månen som var roten og opphavet til husmannens drøm, det i hemmelighet nærte håpet at engang skulle allting bli annerledes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For det meste er livet elastisk. Enten det bærer oppover eller nedover, så finner en seg snart til rette igjen når bevegelsen har opphørt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun hadde nok elsket ham, men med en krevende og lunefull kjærlighet, helt i samsvar med hennes natur. Fra første begynnelse var han kommet under tøffelen, og der var han blitt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ellens far, som da fremdeles levde, hadde sagt, hensynsløst og kategorisk:
- Du blir min svigersønn på følgende vilkår: Du lærer deg det finske språket fullstendig. Den kaudervelsken som du nå stotrer i vei med, vil vi ikke høre her i huset. For det annet forfinsker du navnene dine, både slektsnavnet og fornavnene. Albin kan du beholde uforandret, for til det finnes det ikke noe motstykke. Det hersens Alpo som enkelte anbefaler, lyder ikke naturlig. Videre gir du ditt ord på at de barn som måtte komme, får finske navn. Dine synsmåter i og for seg skal jeg ikke legge meg opp i, men du vet at om du begynner å bekjempe finskheten, blir det ikke hyggelig for deg å være medlem her i familien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han spurte Jussi ut og brummet godkjennende.
- Er merra di drektig?
- Ja-a, det gikk da til slutt, da jeg fikk 'a bedekt for fjerde gang.
- Ja ha. Og kjerringa au, etter hva jeg har hørt.
- Ja-a... he, he... Det er nok på samme vis med henner au, ...ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I den varme månedunkle sommernatten midt inne i tykke granskogen klabbet Halme til i disse dauskallene med "de store nordmennene". Men her støtte Ibsen og Bjørnson, så mektige de enn var, på sine overmenn. Nordmenn, he, he... Nordmenn er et lite folk som bor i bergskorter og fanger sild.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Preeti var dagsarbeider på herregården, en stillferdig og tafatt somlekopp hvis hele vesen var ren og skjær medfødt ubehjelpelighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer Smedaassiljehusmor