Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 31 sitater

Det er helt i orden å tvile, det er der alle fremskritt begynner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var sannelig god grunn til at mennesket var det eneste dyret med evnen til å rødme.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvor mye ville ikke verden forandres hvis vi alle rettet blikket mot stjernene en stund hver kveld og viet en tanke til universets uendelighet. Verden er et mysterium, men vi tar den så for gitt og er blitt så vant til den at vi helt har glemt å undre oss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bare ved å utfordre de sannheter og oppfatninger som tas for gitt, har vi mulighet til å lære noe nytt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alt det vi kaller vårt jeg, er et resultat av det vi har tenkt. Og det vi tenker, det blir vi.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

" - Det er helt i orden å tvile, det er der alle fremskritt begynner. Å fordømme, derimot, er den lates måte å hegne om sin bekvemmelighet på. Det er ganske sterkt å ha så høye tanker om sin egen forstand at man kan tillate seg å forakte det man ikke forstår."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Du Verner, du som har lest så mye og virker så klok, hva tror du egentlig er meningen med alt dette?" "Med hva da?"
Anders slo ut med hånden. "Dette med livet."
Verner snudde seg med en forbauset mine. "Livet? Det er vel ingen bestemt mening med det. Må det være det, da?" Anders svarte ikke. For det hadde han nok tenkt at det måtte. "Men hva vet jeg, kanskje det er det. Særlig hast er det i hvert fall aldri, det er nok det eneste jeg har forstått. For hva eller hvor er det om å gjøre å komme til?" "Nei, det var akurat det jeg spurte om."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Definisjonen av galskap er gang på gang å gjøre det samme, men likevel vente seg et nytt resultat.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Var det slik at for den som selv bare hadde ønsket å bli akseptert, seiret instinktet ved den minste risiko for å miste aksepten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har seg sånn, Helena, at når man tror man eier sannheten, blir man ond. Da slutter man å tvile og begynner i stedet å forsvare den sannheten man tror man allerede har funnet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise