Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

For tusener av år siden levde det mennesket som først oppdaget ilden. Han ble sannsynligvis brent på det bålet han hadde lært sine brødre å tenne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Drep ærbødigheten, så har du drept det heroiske i mennesket. Man kan ikke være ærbødig når man flirer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den hvis eneste mål i livet er å tjene penger. Jeg tror ikke at trangen til å tjene penger i seg selv er et onde. Men penger er bare et middel til å nå et mål. Hvis man ønsker penger av rent personlige grunner for å investere i produktiv industri, for å skape noe, for å studere, reise, nyte et liv i luksus, da er det moralsk i orden. Men de som setter penger høyest, går mye lenger. Personlig luksus er et begrenset krav. Det de ønsker, er å demonstrere sin rikdom, vise den frem, overvelde, imponere andre. De lever et annenhånds liv, som snyltere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se på våre såkalte kulturelle institusjoner. En foredragsholder som lirer av seg et oppkok av ingenting, som ikke betyr noe for ham og alle de som hører på ham uten noe glimt av interesse, men sitter der for å kunne fortelle sine venner at de har hørt et foredrag av en mann med et berømt navn. De er alle sammen snyltere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

– Man sier at det verste en kan gjøre mot noe menneske, er å ødelegge dets selvrespekt. Men det er ikke sant. Selvrespekt er noe som ikke kan ødelegges. Det verste man kan gjøre, er å ta fra et menneske det han utgir for selvrespekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det heter et sted at menn utvikler sin hjerne når de har spilt fallitt på alle andre områder.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han var stor, like stor som mengden av de mennesker som fortalte ham det. Han hadde rett, rett i samme grad som antallet av dem som trodde det. Han så ut over havet av ansikter, av øyne. Han så seg selv bli født i dem, så seg selv få livets gave der. Dette var Peter Keating, dette som han så gjenspeilet i de stirrende pupiller, og hans legeme var bare gjenglansen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

she knew that even pain can be confessed, but to confess happiness is to stand naked,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

A truly selfish man cannot be affected by the approval of others. He doesn’t need it.”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“Howard—anything you ask. Anything. I’d sell my soul ...” “That’s the sort of thing I want you to understand. To sell your soul is the easiest thing in the world. That’s what everybody does every hour of his life. If I asked you to keep your soul—would you understand why that’s much harder?”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla