Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 29 sitater

Det man kaller kjedsommelighet, er altså egentlig snarere en tidens sykelige kortvarighet som følge av monotoni: Ved uavbrutt ensformighet skrumper store tidsrom sammen på en måte som setter skrekk i hjertet på en; når én dag er som alle andre, så er alle dager som én; og ved fullkommen ensformighet ville det lengste liv oppleves som ganske kort og borte før man visste ordet av det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bare motstrebende ville han ha spist smør som ble servert i ett stykke og ikke i den foretrukne form av riflete småkuler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[ . . . ] vi tør uttrykke den formodning at Hans Castorp ikke ville ha overskredet den opprinnelige frist for oppholdet hos dem der oppe (dvs. sanatoriet i Davos), ikke engang til det nåværende punkt, hvis hans enkle sjel hadde fått et noenlunde tilfredsstillende svar fra tidens dyp på meningen og formålet med tjenestegjøringen i livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er, for å være ærlig, ikke noe lidenskapelig menneske, men jeg har lidenskaper, flegmatiske lidenskaper. (Hans Castorp om seg selv).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[ . . . ] det vi kaller sorg, er kanskje ikke så meget smerten over umuligheten av igjen å få se våre døde i live, som over at vi overhodet ikke kan ønske oss det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

[ ... ] og han, Settembrini, hadde allerede, iallfall i forbigående, brakt mange gale til klarhet, bare ved hjelp av sitt blikk, ved at han hadde satt ubønnhørlig fornuft opp mot den gales pjatt og utflukter .....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men husk nå på! Idag er fjellet trollbesatt,
og hvis en lyktemann skal vise dere vei inatt
må dere ikke ta det nøye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke minst er det en kjærlighetsløs misforståelse av ungdommen å tro at den er glad i friheten. Den er aller gladest i lydigheten. [....] Det er ikke jegets befrielse som er tidens hemmelighet og budskap. Hva tiden trenger, det den roper på, hva den kommer til å skaffe seg, det er — terroren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så utakknemlig er ungdommen som søker åndsdannelse. De lar seg sjenke kunnskap, for så å kaste vrak på den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var bare én som henga seg til stille besvimelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva