Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Krig må vel sies å være opphav og kilde til all berømmelig stordåd. Men hva er vel tåpeligere enn -- gud vet av hvilken grunn -- å innlate seg på en slik kappestrid, hvor begge parter alltid lider større tap enn de fordeler de høster? Og på dem som blir slått ihjel, ofrer folk ikke et ord!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle godtar vel det kjente ordtak: «Hvor sannhet kommer til kort, er oppspinn på sin rette plass». Derfor er det også vi lærer barn verset «Å være dum til rette tid er det lureste i verden».

Godt sagt! (1) Varsle Svar

VISDOM ER TIL INGEN NYTTE (Overskrift)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sannheten har en egen makt til å more, hvis den ikke inneholder noe direkte sårende. Men evnen til å uttrykke seg på en slik måte har gudene bare gitt til dårer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det ikke et tegn på gjensidig godvilje når to esler gnir seg mot hinannen? Ja, jeg våger å si at slik smiger er en viktig del av hele den høypriste veltalenhet, en ennå viktigere del av legekunsten, og den betyr alt i diktekunsten -- den er honning og krydder i alt menneskelig samkvem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søker du vellyst, vil du finne at pikene, som spiller hovedrollen i komedien, tilhører tåpen av hele sitt hjerte; de avskyr og flykter for den kloke som for en skorpion.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim