Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 19 sitater

Julen var en fortryllende tid i Brooklyn. Den lå i luften lenge før den kom. Første antydning var at Mr. Morton reiste rundt til skolene og lærte barna julesanger, men det første sikre tegnet var butikkvinduene.

Du er nødt til å være barn for å vite hvor vidunderlig et butikkvindu fylt med dukker og kjelker og andre leker er. Og dette vidunderet var helt gratis for Francie. Det var nesten like bra som å ha lekene på ordentlig, å få lov til å se på dem igjennom glassruten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I gårdens siste leilighet bodde en polsk bryggesjauer, hans kone og deres fire barn. Han var i ferd med å skjenke en boks øl over i et glass da han hørte Katie.
"Kvinner!" brummet han foraktfult.
"Å, klapp igjen," snerret kona hans.
Og alle kvinnene i huset spente seg hver gang Katie hylte, og de led med henne. Det var det eneste kvinnene hadde til felles - den urokkelige vissheten om hvor smertefullt det var å sette barn til verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Hva tenker du på, lille pike?"
"Jeg bare tenker," sa Francie.
"Iblant ser jeg at du sitter på fortauskanten i timevis. Hva tenker du på da?"
"Ikke noe. Jeg forteller meg selv historier."
Miss Tynmore pekte strengt på henne. "Du kommer til å skrive historier når du blir stor." Det var mer en befaling enn et utsagn.
"Ja, frue," samtykket Francie høflig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å, det magiske øyeblikket da et barn for første gang skjønner at det kan lese trykte ord!

En god stund hadde Francie kunnet stave, si bokstavene høyt og så sette dem sammen til ord som ga mening. Men én dag kikket hun på en side da ordet "mus" fikk mening med det samme. Hun så på ordet, og bildet av en grå mus pilte gjennom hodet hennes [...]. Ordet "løpe" slo med ett mot henne, og hun begynte å puste tungt som om hun løp selv. Stengselet mellom hver enkelt bokstavlyd og hele ordets betydning var forsvunnet, og det trykte ordet fikk mening ved et eneste kjapt blikk. Hun leste noen sider i raskt tempo og kjente seg nesten uvel, så ivrig var hun, Hun ville rope det ut: Hun kunne lese! Hun kunne lese!

Fra den dagen var verden en åpen bok for Francie. Hun skulle aldri mer være ensom, aldri savne det å ikke ha nære venner. Bøkene ble vennene hennes, og det fantes én for hver sinnsstemning. Poesi for stille selskap. Eventyr når hun var lei av de stille stundene [...]. Den dagen da hun først skjønte at hun kunne lese, avla hun et høytidelig løfte om å lese én bok om dagen resten av sitt liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

'Jeg nærmer meg slett ikke overgangsalderen,' sa Sissy indignert. 'For det første, er jeg altfor ung, og for det andre ville jeg aldri finne meg i det.'

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det tar ikke lang tid å skrive om slikt man ikke vet noe om. Det er når man skal skrive om det virkelige livet, at det tar tid, fordi man må oppleve det først.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En løgn var noe du fortalte fordi du var slem eller feig. En historie var noe du fant på ut fra noe som kunne ha skjedd. Bare at du ikke sa det som det var; du fortalte det slik du syntes det burde vært.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Biblioteket var lite og gammelt og medtatt. Francie syntes det var herlig. Det ga henne den samme gode følelsen som å gå i kirken. Hun skjøv døren opp og gikk inn. Hun likte lukten av slitte skinnbind blandet med lim og blekk fra nyfylte stempelputer bedre enn hun likte lukten av brennende røkelse ved høymesse.
Francie trodde at alle bøkene i hele verden fantes i dette biblioteket, og hun hadde planer om å lese alle bøkene i verden. Hun leste én bok om dagen i alfabetisk rekkefølge og hoppet ikke over de som var tørre og kjedelige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alt som skjedde for siste gang, bar noe av dødens bitterhet i seg. Dette jeg ser nå, tenkte hun, skal jeg aldri se igjen. Hvor klart ser man ikke noe når man ser det for siste gang; som et forsterkende lys er blitt rettet mot det. Og man sørger fordi man ikke trykket det tettere til seg når man hadde det hver eneste dag.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Katie hadde et sterkt ønske om å overleve, noe som gjorde henne til en fighter. Johnny higet etter udødelighet, noe som gjorde han til en ubrukelig drømmer. Det var den store forskjellen mellom disse to som elsket hverandre så høyt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee