Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

I de linjer som er sitert foran forlanger biskopen straff over alle N.S medlemmer for at ikke vårt folk for all framtid skal bli forvillet angående det man kan gjøre i krigstid. Biskopen har selv bidratt til at det norske folk i dag er sterkt forvillet i denne forbindelse. Det norske folk vet nemlig nå at det går an å dra til skogs sammen med fienden og forsøke å få våre vernepliktige til å vende tilbake til Oslo i stedet for å kjempe, og det vet at det går an å gå til fienden og forhandle om avsetting av den lovlige regjering og etterpå bli forskjønnet med Storkorset av St. Olav.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den mann som i 1942 har sittet og deltatt i utformingen av hva han selv oppfatter som en nazifiseringslov, dømmer en rekke personer fra sin stilling bl.a fordi de ikke fra 1941 har reagert mot det samme nazifiseringsarbeidet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til neste krig vet vi nå at det er i høy grad straffbart for en liten mann langt oppe i fjellene å bli medlem av et misbilliget politisk parti. Men det er ikke klanderverdig å sende noen tusen mann til bistand for fiende på en flyplass

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil oppstå en pussig situasjon hvis en lærer en gang om mange år gir sin 1. gymnasieklasse følgende stiloppgave: «Hva skulle den norske regjering ha gjort i 1940 om den hadde vært betalt av Hitler for å bringe Norge i hans vold?» Denne mest intelligente gutten i klassen vil da skrive: «Regjeringen skulle ha gjort akkurat det Nygaardsvold og Koht gjorde. Den hadde dog neppe turdet gå så langt i retning av å legge landet åpent, for det kunne vakt mistanke om forræderi.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMaren