Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

På en eller annen måte virket det som om gården var blitt rikere uten at dyra selv var blitt rikere - unntatt grisene og hundene, selvfølgelig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sitert fra Wikipedia; " Boken åpner med at dyrene har rådsmøte, en av grisene, Old Major, holder tale om hvordan alle dyrene på gården som alle er like mye verdt må stå sammen mot menneskene. Grisene, som av de andre dyrene er holdt for å være veldig intelligente og derfor respekterte, leder møtet. Dyrene har flere slike møter i løpet av de neste månedene. Old Majors tale egger til revolusjon blant dyrene på gården. De kaller idelogien deres for dyrismen (animalism), som kan sammenlignes med Marx' og Engels' kommunisme. Revolusjonen kommer og dyrene tar over Manor Farm, som etter dette blir kalt Dyregården (Animal Farm). Utover i boken blir det utviklet et sterkt skille mellom grisene og de andre dyrene. Dette rettferdiggjøres av grisene ved å hevde at «Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre». Etterhvert opptrer grisene som menneskeliknende ledere, og ideologien de begynte med blir glemt."

Denne boken er like aktuell i dag som da den ble skrevet. Det var kanskje i utgangspunktet ment å beskrive kommunismens framvekst, men beskriver i virkeligheten en tidløs prosess, der en ideologi oppslukes av en annen, og begynner på grasrotnivå. Vi ser mange tendenser i dagens Norge og må bare spørre oss selv hvilke tendenser som er mest framtredende. I Norge er den ideologiske bevegelsen tydelig på vei mot venstre,
og den mer og mer vanlige benevnelsen på politiske/religiøse og sosiale kritikere av den venstrepolitiske bevegelsen i samfunnet, er ordet "høyreekstremisme" ? TV og Media spiller en meget aktiv rolle i dagens "Farm" både overfor barn, og voksne...bare til ettertanke

Godt sagt! (5) Varsle Svar

”Kamerater,” ropte han. ”Jeg håper dere ikke tror at vi griser gjør dette i selvgodhet eller til egen fordel? I virkeligheten misliker mange av oss melk og epler. Jeg liker det ikke selv. Vår eneste hensikt med å spise dette er å bevare vår helse. Melk og epler – og dette er bevist av Vitenskapen, kamerater – inneholder stoffer som er helt nødvendige for grisers velvære. Vi griser er åndsarbeidere. Hele ledelsen og organisasjonen av gården hviler på oss. Dag og natt vokter vi over deres velferd. Det er for deres skyld at vi drikker denne melken og spiser disse eplene. Vet dere hva som skjer hvis vi griser ikke gjør vår plikt? Jones ville komme tilbake! Ja, Jones ville komme tilbake! Jeg er sikker på, kamerater,” skrek Skrikhals, mens han hoppet fram og tilbake og viftet med halen. ”Jeg er sikker på at det ikke er en av dere som vil ha Jones tilbake?”

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Four legs good, two legs BETTER!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Four legs good, two legs bad!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

'If you have your lower animals to contend with', he said, 'we have our lower classes!'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

fornixAlice NordliLilleviBjørg Marit TinholtGVBeathe SolbergGrete AmundsenKristin F. JørgensenmoiraThomas KlakeggEivind  VaksvikAnne Berit GrønbechJohn LarsenAstrid Terese Bjorland Skjeggerudkjell kMarianneNorahSverreBoktimmyLibraritas vBenedikteEster SGunillaBjørn  BakkenJan Erik  OlsenMette-MedgeofawordBerit B LieGjermund  HaugeLene AndresenHildaHauk1Ingunn SBerit RErikVilde Gran JohansenIngunn ØvrebøThereseIdaAnniken Røil