Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Måtte mine poter visne bort før jeg rørte annen manns eiendom, utbrøt katten med en viktig mine der den danset på kofferten for å få presset alle eksemplarene av den fatale romanen ned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

-- Dostojevskij er død, sa borgerinnen, men likesom ikke så altfor sikker.
-- Jeg protesterer! utbrøt Behemot ivrig, - Dostojevskij er udødelig!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

-- Er det vodka? spurte Margarita med svak røst.
Katten gjorde et hopp på stolen, så fornærmet ble den.
-- Bevares, dronning, hveste den, tror De jeg ville tillate med å by en dame vodka? Dette her er ren sprit!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

– De kan si hva De vil, men det er noe i veien med menn som skyr vin, spill, charmerende damers selskap og en passiar i godt lag.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

angsten hadde satt seg i hver celle i kroppen min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde på følelsen, ikke minst når jeg skulle til å sovne, at en slags uhyre elastisk og kald blekksprut følte seg raskt og direkte frem til hjertet mitt med armene sine. Og så måtte jeg sove med lyset på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

der hvor ingenting er, har selv staten tapt sin rett.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det må sies at Varenuchas svar hadde et lett merkverdig anstrøk, noe som øyeblikkelig slo økonomidirektøren, hvis varhet kunne konkurrere med seismografene ved de beste stasjoner i verden. For hvordan hang det egentlig sammen? Hva hadde Varenuchas på økonomidirekrørens kontor å gjøre når han trodde direktøren ikke var der?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sorgens bolig falt i søvn. I de stille korridorene sluknet de matte, hvite lysene, istedetfor dem tentes de reglementerte svake blå nattlampene, og gjennom dørene hørtes stadig sjeldnere sykepleiernes forsiktige skritt over korridorens gummitepper.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Men da klokken var blitt ti, gjorde Rimskij formelig vold på seg selv, løftet av røret og kunne straks forvisse seg om at telefonen hans var død. Budet meddelte at også de andre apparatene i bygningen var i uorden. Det var naturligvis ubehagelig, men denne overnaturlige episoden gjorde ikke noe særlig rystende inntrykk på økonomidirektøren, - den gjorde ham snarere glad: Plikten til å ringe falt bort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

DemeterHarald KTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaSynnøve H HoelaRmaNdA Bais