Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 62 sitater

Når han om morgenen meget omhyggelig hadde gjort seg i stand og iført seg sin prestelige påkledning, var han bare innstilt på den slags utveksling av ømhetsuttrykk som var forenlig med en velsittende, høy, stiv snipp, slik de brukte på den tiden, og et sinn som var tynget av upublisert materiale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var den beste skolen i distriktet, og undervisningen omfattet alt en ung, velutdannet pike burde kunne og mere til, som for eksempel hvordan man skal stige opp i en vogn, og hvordan man skal komme ned av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å være åpenhjertig betydde i Middlemarch det samme som at man benyttet enhver anledning til å la sine venner vite at man hverken satte pris på deres evner, deres oppførsel eller deres holdninger i sin alminnelighet

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Og menn forstår seg selvfølgelig best på alle ting, bortsett fra slikt som kvinner forstår seg bedre på."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Det er ikke slik at et menneskes karakter er som hugget i marmor - den er ikke fast og uforanderlig til alle tider. Den er levende og skiftende, og kan ta skade og bli syk på samme måte som kroppen."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når vi står overfor et storsinnet, edelt menneske, et menneske som bare vil oss vel, forandrer alt seg; vi begynner å se tingene i en større, en mer avklaret sammenheng, og å tro at også vi kan bli vurdert og bedømt ut fra det vi er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Folk er alltid så villige til å beunde sånt som de mener krever mot, alt unntagen det mot vi kan vise på vegne av medmennesker som virkelig angår oss.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvem kan vite i hvor stor grad vårt indre liv blir påvirket av det vi tror andre mener om oss, før den veven som er skapt av det vi anser som andres oppfatninger, står i fare for å rakne fullstendig?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hun var en ung kvinne som kjempet innenfor ufullkomne sosiale forhold og muligheter, der sterke følelser ofte fortoner seg som feilvurderinger, og brennende, inderlig tro som hildring og illusjon.
For intet vesen er så sterkt i seg selv at dets utvikling ikke langt på vei blir bestemt av alt som omgir det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når minnet svir lik et sår som er gått opp, er et menneskes fortid ikke bare død historie, en utslitt og avlagt forberedelse til nåtiden; den er ikke et feiltrinn vi har angret og gjort oss ferdig med; den lever og sitrer ennå i oss og får oss til å skjelve, og gir alt vi kommer i berøring med en bitter smak, en smak av skam vi har fortjent.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva