Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 22 sitater

Øyboerne husker at tyskerne ikke var mennesker. De var roboter uten prinsipper, maskiner som var nøyaktig programmert for utplyndring og råskap, uten annen lidenskap enn kjærligheten til kraft og styrke, og uten tro på annet enn sin selvfølgelige rett til å knuse en mindreverdig rase under hælen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spør hvem som helst som har greie på det og de sier det samme som jeg, og hvis de sier noe annet vet de ikke hva de snakker om.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det andre som slo meg, underlig nok, var oliventrærnes ufattelige størrelse og elde. De var svarte og knudrete, forvridde og tykke, og fikk meg til å føle meg merkelig flyktig, som om de hadde sett mennesker som oss komme tusen ganger og sett oss bli borte igjen. De hadde noe tålmodig allvitende ved seg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En kan ikke alltid klandre soldatene for deres ugjerninger, for jeg vet av egen erfaring at de er en naturlig følge av den berusende lettelsen over ikke å behøve å tenke lenger. Ugjerningene er ofte rett og slett en gjengjeldelse for pinen en har utholdt. Katarsis er ordet jeg lette etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg var krigen en erfaring som formet hele tenkemåten min, den var det dypeste personlige sjokket jeg noen gang har opplevd, mitt livs største og mest dyptgripende tragedie. Den ødela min patriotisme, den forandret mine idealer, den fikk meg til å tvile på hele pliktbegrepet, og den gjorde meg skrekkslagen og trist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gudene skal vite at en bare er ung en gang, men i hennes tilfelle var det en gang for mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville sagt til presten at Gud skapte meg som jeg er, at jeg ikke hadde noe valg, Han må ha hatt en mening med å skape meg slik, at Han kjenner de endelige grunner til alt og at det derfor må være bare av det gode at jeg er som jeg er, selv om vi ikke kan vite hva dette gode er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fra Il Duce:
Noter dette. Det skal gjøres absolutt klart for våre folk i Afrika at denne praktiseringen av såkalt "madamisme" må opphøre. Jeg kan virkelig ikke tåle tanken på at italienske menn flytter sammen med innfødte kvinner og blander ut vårt rene blod. Nei, det er ikke innfødte prostituerte jeg tenker på. De kvinnene er helt nødvendige for å holde moralen oppe blant soldatene våre der. Det er kjærlighetsforhold jeg ikke vil ha noe av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Empedokles sa at Gud er en sirkel som har sitt sentrum overalt og en omkrets som ikke er noen steder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"I luften hang det ennå en duft av musikk og omfavnelser
som blandet seg med lukten av krydderurter og såpe".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa