Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 39 sitater

’Jeg kan leve alene hvis selvrespekten og omstendighetene krever det. Jeg behøver ikke å selge sjelen for å kjøpe lykke. Jeg har en indre skatt, som er medfødt og som kan holde meg i live hvis alle ytre gleder skulle nektes meg, eller bare tilbys til en pris jeg ikke har råd til å betale.’

Mr. Rochester, forkledd som sibyll, snakker gjennom Janes panne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(...) jeg hadde forkastet det reelle og rabiat slukt det ideelle

Godt sagt! (1) Varsle Svar

”Vær rolig, Jane, ikke stritt slik imot, som en vettskremt fugl som i ren desperasjon sliter i sine egne fjær.”
”Jeg er ingen fugl, og ingen snare fanger meg; jeg er et fritt menneske med en selvstendig vilje, som jeg nå benytter for å forlate dem.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er født til å kjempe og tåle, De så vel som jeg – så gjør det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å være sammen er for oss å være på samme tid like frie som i ensomhet og like muntre som i godt selskap. Vi snakker, tror jeg, dagen lang – å snakke med hverandre er bare en livligere og mer hørbar form for tenking.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, denne mildheten! Så mye mer virksom den er enn makt! Jeg kunne motstå St. Johns sinne; jeg ble føyelig som et siv under hans godhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(...) jeg vil alltid heller være lykkelig enn holde på verdigheten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner ingen mellomting, jeg har aldri i mitt liv, når jeg har hatt å gjøre med energiske, besluttsomme personligheter som er motsatt min egen – kjent noen mellomting mellom total undertrykkelse og resolutt revolt. Jeg har alltid trofast praktisert det første helt frem til det punkt da jeg, iblant med vulkansk voldsomhet, slår over i det andre; (…)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men ennå eide jeg livet, med alle dets krav, lidelser og forpliktelser. Byrden måtte bæres, behovene sørges for, smerten utholdes, forpliktelsene oppfylles. Jeg begynte å gå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen refleksjoner kunne tillates nå, intet blikk kunne kastes bakover, eller engang forover. Ingen tanke kunne skjenkes verken fortid eller fremtid. Den første var en side så himmelsk deilig – så dødsens trist – at å lese en eneste linje ville stjele både motet og kreftene mine. Den siste var skremmende tom, omtrent som verden da syndefloden hadde trukket seg tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer Smedaassiljehusmor