Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Man blir ikke født som kvinne- man blir det. Ingen biologisk, psykisk eller økonomisk skjebne bestemmer hvilken skikkelse menneskehunnen vil få i samfunnet. Det er sivilisasjonen som helhet som skaper denne mellomtingen mellom en mann og en kastrat som man kaller kvinne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å gi avkall på mytene betyr ikke å ødelegge hver dramatisk forbindelse mellom kjønnene eller undertrykke poesi, kjærlighet, eventyr, lykke og drøm. Det betyr bare at en vil la atferd, følelser og lidenskaper få rot i virkeligheten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Claude Mauriac - som er så beundringsverdig original-kunne skrive om kvinnene i en av sine artikler i Le Figaro Littéraire i september 1948. "Vi lytter med høflig likegyldighet til selv den mest glitrende kvinne, for vi vet godt at hennes vidd mer eller mindre tydlelig gjenspeiler ideer som kommer fra oss".
Det er naturligvis ikke herr Mauriacs egne ideer hans samtalepartner gjenspeiler, fordi ingen har oppfattet at han har noen, men det er mulig at de gjenspeiler ideer som kommer fra menn: selv blandt mennene er det flere enn én som tror han har egne meninger, selv om han ikke har funnet på dem selv...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R