Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

For selv om det kan være uhyggelig når noen få som vet må leve med lukket munn blant en flokk blinde, blir det fullkomment forferdelig, synes det meg, når alle egentlig kjenner sannheten, men er tvunget til å tie sammen, mens enhver leser sannheten i den andres unnvikende eller angstfylt stirrende øyne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det finnes mennesker som det ikke er lett å leve sammen med, og som er umulig å forlate

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For like lite som man kan forstå det nye og unge uten å være hjemme i tradisjonen, like uekte og steril må kjærligheten til det gamle forbli, dersom man lukker seg for det nye som med historisk nødvendighet er utgått fra fortiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden kulturen falt fra kultusen og begynte å dyrke seg selv, er den ikke lenger noe annet enn et avfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet er ikke kresent, og moralen skiter det i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil du holde på det kapitalistiske system, (...) fordi det holder i live erindringen om menneskelivets utsatte stilling?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men allerede den gang, som liten gutt, forstod jeg meget klart at den utenommenneskelige natur er fundamentalt språkløs, noe som i mine øyne nettopp utgjør dens uhygge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En møy er verd all ære, men blir hun ikke mor,
da er hun som et bed, med god, men usådd jord.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa