Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 27 sitater

Hans altfor prangende visdom og den ingenlunde enfoldige utnyttelsen av den makten hans fine navn gav ham, hadde imidlertid innbrakt ham færre vennskap enn han fortjente.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ennå var han for ung til å vite at hjertets erindring visker ut de onde minnene og forstørrer de gode, og at det er takket være dette kunstgrep at vi makter å leve med fortiden

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sammen hadde de funnet vei i hverdagens misforståelser, det plutselige hat, de gjensidige råttenskapene og de salige lynglimt som følger med all ekteskapelig samforstand. Det var i denne tiden de elsket hverandre mest, uten hast og overdrivelser, og begge var mest oppmerksomme på og takknemlige for de usannsynlige seirene over all motgang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

-- Krigen foregår ute i villmarkene, sa han. - Så lenge jeg kan huske, er det ikke med skudd, men forordninger de har drept oss i byene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt hjerte har flere rom enn et horehus!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For kvinnene var det bare to aldre; den alderen da de giftet seg, som ikke varte lenger enn til toogtyve år, og den alderen da de var evige peppermøer.
De andre, de gifte, mødrene, enkene, bestemødrene, var en annen art som ikke regnet alderen etter hvor mange år de hadde levd, men etter hvor lang tid de hadde igjen før døden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han hadde heller ikke noe imot tanken på løstenner, (...) fordi et av hans kjæreste barndomsminner var en tryllekunstner på markedsdagene som tok ut begge kjevene og lot dem ligge og prate av seg selv på bordet (...)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hans lærer i barnesykdommer ved La Salpêtrière hadde rådet ham til å velge pediatrien, som var den hederligste spesialgrenen, for barn blir bare syke når de virkelig er syke, og de kan ikke meddele seg til legen med konvensjonelle ord, men med konkrete symptomer på virkelige sykdommer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun visste at han elsket henne over alt annet, mer enn noen i hele verden, men bare for ham selv: i hans hellige tjeneste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han var en fullkommen ektemann: aldri tok han noe opp fra gulvet, aldri slukket han et lys, aldri lukket han en dør. I morgenmørket når det manglet en knapp i klærne, hørte hun ham si: "Man skulle hatt to koner, èn til å elske og èn til å sy i knapper.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.