Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Ved å se syn for saken gjennom Inger-Johanna hadde han på et vis fått øinene op, iallfall anelsesvis, for muligheten av, at et kvinnemenneske dog nok allikevel kunde bli ulykkelig ved et godt gifte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun kan nok, og det temmelig hedt, ville efterstræbe at herske i en fin Salon; men er vist ikke endnu bragt til at begribe, at hun da ogsaa maa tage Herren, som eier den, med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Ser De, frue", forklarte korpslægen, "inne i byen er det så anstendig, knapt såvidt at en høne tør verpe ".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han viste på sine knær og var endog så frekk å stikke støvlene frem; en stor syning gikk tvert over det ene kne: "Jeg kunne visst settes opp som et fugleskremsel til skrekk og advarsel for alle dem som vil vike ut av landeveien."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og nu det var blitt mørkt, lyttet barna med bankende hjerter efter den svakeste lyd nede fra veien. All deres tanke og lengsel stod kun ut mot den fremmede fjerne verden, der så sjelden besøkte dem, men hvorfra de hørte meget som klang stort og eventyrlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plutselig kastet han brevet og utbrøt:
"Inn må hun! - men krigsomkostningene... Krigsomkostningene, Ma, dem har jeg lært i min strategi at fienden skal bære! Og stiftamtmanninnen må naturligvis sørge for hennes utstyr der inne."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" Jeg har hatt så ondt for å tenke på annet enn alle dine ergrelser med regningene, Jæger! Nu synes jeg du gjerne kunne smake på franskbrennevinet i aften, om det er godt nok til julepunsjen......Konjakken er så dyr."
"Du sier noe , Gitta !... Ja, ja - la oss bare få aftensmat snart." "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke godt at være ung og have meget Liv i sig, som kan lide! Jeg siger Dig, at det er som med Tænderne; det er ikke Fred, før man har dem alle i Bordskuffen.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Inne i byen der er det så anstendig, knapt så vidt at en høne tør verpe. Det er bare produktet av landsens betrebelser de vil vite av.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva