Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Jeg måtte tenke på disse folkeslagene der man fra femårsalderen av lærer guttene å stikke forgiftede torner i levende kjøtt; her hos oss må man også, for å bli anerkjent som voksen, være i stand til å drepe og pine og lide vondt. Man pålegger pikene forbud og guttene krav; begge deler er like skadelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jorden dreide rundt solen som den skulle, uten å bry seg om sin last av reisende uten mål...At det fantes galskap i naturen, ble man jo klar over når man var ute i den noen dager; det var noe forrykt over skyenes lunefulle formasjoner, fjellenes stivnede opprør, plantelivets virvar og insektenes frenetiske mylder; men det var en mild og uforanderlig form for galskap. Underlig å tenke på at den i menneskenes hjerner skulle gi seg utslag i morderisk vanvidd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet lar seg ikke dele i småstykker, du må ta hele stasen, alt eller intet - det er bare det at du ikke har tid til å få med deg alt, det er det som er ulykken.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han strøk meg over håret og hvisket ømme ord, han satte en gammel kobberring på fingeren min; jeg så på ringen og lyttet til de uvanlige ordene; under kinnet mitt følte jeg et ukjent hjerte slå med velkjente slag. Det ble ikke krevet noe av meg, det var nok at jeg var som jeg var, og en manns begjær forvandlet meg til det rene under. Det var så skjønt at om solen hadde stanset midt på himmelen ville jeg ha latt evigheten gå sin gang uten å merke det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, denne krigen hadde ikke vært forgjeves; menneskene har forstått hvilke pris man må betale for resignasjon og egoisme, de vil ta hånd om sin skjebne, de vil bringe freden til seier, og erobre frihet og lykke verden over. Det var klart, det var visst, det var sunn fornuft: menneskeheten kan ikke ville noe annet enn fred, frihet og lykke, og hva kan forhindre den i å gjøre det den vil? Den er alene om å herske på jorden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En normal tilværelse - hva er vel mer meningsløst? Med alle de tingene man må la være å tenke på for å komme seg gjennom dagen uten å gå fra forstanden, alle minnene man må skyve bort, alle de sannhetene man må lukke øynene for.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsensiljehusmorFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaskeMarit HåverstadKirsten LundMonica CarlsenArne SjønnesenMartin