Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Det finnes forunderlige, ikke anerkjente former for prostitusjon, og sammenlignet med dem er den virkelige prostitusjon et hederlig erverv: der bys det i det minste noe igjen for pengene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Konen hans var vakker på den måten at man ikke vet om hun er levende eller bare opptrukket. Hele tiden mens jeg satt ved siden av henne, var jeg fristet til å gripe henne i armene eller skuldrene eller bena for å fastslå om hun allikevel ikke var en dukke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er motbydelig å ha rike foreldre. Særlig ufyselig er det selvfølgelig når man aldri har merket noe til rikdommen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når han vil si meg noe uvennlig, begynner han : «Hør her, Schnier, De er ingen Chaplin.»

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Marie hadde ofte lest for meg fra Bibelen. Det må være vanskelig å tro på alt sammen. Senere har jeg til og med lest Kierkegaard (nyttig lektyre for en vordende klovn), og han var vanskelig. Men ikke anstrengende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan ikke forestille meg noe med lykke, som varer lenger enn et sekund, kanskje to eller tre sekunder.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

I kunstnerfilmer blir kunstnersjelens lidelse, nøden og kampen med demonen, alltid henlagt til fortiden. En levende kunstner som ikke har sigaretter, som ikke kan kan kjøpe sko til sin kone, er uinteressant for filmfolkene, fordi tre generasjoner av skvaldrebøtter ennå ikke har fastslått for dem at han er et geni.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Taushet er et godt våpen. Da jeg gikk på skolen og ble kalt inn til rektor eller for lærerrådet, tidde jeg alltid konsekvent.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den som står utenfor - alle her i verden står utenfor alle andre - føler alltid en ting som verre eller bedre enn den som er midt oppe i det, om det gjelder lykke eller ulykke, kjærlighetssorg eller «kunstnerisk nedgang.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg går gjerne på disse filmene for seksåringer; for i dem foregår det ikke noe av det voksne tullet med ekteskapsbrudd og skilsmisse. I disse ekteskapsbrudd- og skilsmissefilmene spiller alltid en eller annens lykke en stor rolle: "Gjør meg lykkelig, elskede" eller: "Vil du stå i veien for min lykke?" Jeg kan ikke forestille meg noe med lykke som varer lenger enn et sekund, kanskje to eller tre sekunder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Marthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun Værnes