Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Men om munnen hennar var vakker og lippene var struttande og raude, so opna ho dei sjeldan, for ho høyrde ikkje med til dei kvinnene som fer med slarv på torget eller sit på troppene sine som duver på mønet og samlar på gysjer. Men ho visste at togn var ein prydnad for ei dygdefull kvinne.
(Presten Paavali skildrar Catharina, kona hans)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men kvar skal du gjera av kjærleiken, du menneske født av ei kvinne, når han kjem med all si tyngd? Vil du stengje honom inne i eit muslingskal og kasta det på havsens djup?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men når himmellekamane, som alt frå skapinggsstunda er tenkte til å fylgja faste krinslaup, gløymer lovene sine og endrar skapnad, kva skal ein då tru om manneætta som støtt har hatt ein vaklande hug?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard