Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

  • Du er en barbar, sa han. - Eller enda verre: du er sivilisert. Du er et produkt av den moderne sivilisasjonen, som har erstattet tempelet med børsen og katedralen med oljetårnet. Du tror ikke på overnaturlige krefter, neivel; du har tatt handelsgymnasium, du er et opplyst menneske, Men jeg advarer deg. Det kunne gå med deg som med den danske forfatteren, da han efter det fjortende glasset Pernod benektet tyngdeloven. Han demonstrerte sin overbevisning ved å spasere ut gjennom det øverste vinduet i Rundetårn. Jeg kan betro deg at han brakk nakken.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil at kriminalromaner først og fremst skal være hyggelige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På tilbaketuren stakk Skei innom Theatercaféen. Der satt klem og koste seg med en halvliter; han hadde hevet et honorar på forlaget, og nå drakk han lunch.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi er alltid så bråkjekke før solen er gått ned; vi flyter så trygt på dagslyset. Var det noen som snakket om mørket? - Det eksisterer ikke; det har aldri eksistert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dagens verden er virkeligheten, filosoferte jeg. Nattens verden er vrøvl og bedrag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når fortidens mennesker så gjenferd eller støtte på de underjordiske, skal det efter sigende ikke ha gjort synderlig sterkt inntrykk på dem; det bekreftet jo bare deres bilde av verden. Men vi moderne, snørrhovne funkis-mennesker, som går med årsaksloven i bukselommen og betrakter universet som en lettløst geometrioppgave; vi tåler ganske enkelt ikke å oppleve denslags. Hvis vi et eneste øyeblikk får mistanke om at regnestykket ikke stemmer, blir vi hjelpeløse som barn, og den store, flaggermusaktige mørkredselen slår ned over oss.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fullt så hyggelig var det ikke om natten, og da jeg trakk den iskalde dynen over meg, var jeg, ærlig talt, ikke synderlig høy i nattluen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men sånn blir man vel av å være gift; det virker skjerpende på intelligensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... dette uskyldens og Lysholmakevittens utvalgte land, Norge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, disse skjønne, uansvarlige øyeblikkene når tiden, vår gamle tyrann, står stille i rommet, når hele den jernhårde verden oppløser seg i duft og musikk, og når selve virkeligheten på ny blir urfrisk og saftig som snittflaten i en nettopp overskåret ananas! Hvilken champagne fra de edleste vinkjellere kan vel imitere den virkelig ekte og edru rusen ved å leve?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

LailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne Jensen