Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 21 sitater

Sykepleieren har bundet den avdødes hender slik man gjør ved stell av døde etter Islamsk skikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Imponerende , sa jeg.-For en effektivitet .
I denne pressede situasjonen var det kort vei fra ord til handling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den Amerikanske og Europeiske boikotten fungerte som en kollektiv avstraffelse av Palestinerne , fordi de hadde gitt sin stemme til feil parti. De politiske konsekvensene kunne bli svært alvorlig på sikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det Norske utenriksdepartementet økte bevilgningen til FN og oppfordre de andre giverlandene til å gjøre det samme for å redusere effekten av boikotten på det servile samfunnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien viser at umenneskeliggjøring er en forutsetning når man skal gjøre noe vondt mot andre. Da europeerne koloniserte Amerika, ble indianerne framstilt som primitive dyr som var i veien for sivilisasjonen. I den tyske propagandaen på 1930-tallet ble jødene referert til som skadedyr som måtte utryddes. Jeg tenkte på filmen om hotellverten i Rwanda som reddet flere tutsier under massakrene på begynnelsen av 1990-tallet. Hutu-militsen omtalte tutsiene konsekvent som kakerlakker. I Gaza var merkelappen «terrorist» eller «Hamas-barn».

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Både Fatah og Hamas springer ut fra Det muslimske brorskap, motstandsbevegelsen mot britisk kolonialisme som ble etablert i Egypt i 1928. På 1930-tallet ble det etablert en palestinsk gren av organisasjonen, som sloss mot det engelske mandatstyret i Palestina og protesterte mot den økende sionistiske koloniseringen. Den første lederen var Izz ad-Din al-Qassam, og Hamas' væpnede gren, Qassam-brigaden, er oppkalt etter ham.
Yasir Arafat deltok i styrkene som Det muslimske brorskap i Egypt mobiliserte, og som kjempet mot den sionistiske terrororganisasjonen Haganah i Sør-Palestina. Arafat ble arrestert for første gang i 1954, sammen med medlemmer og sympatisører av Det muslimske brorskap. Det var etter at brorskapet hadde gjort et attentatforsøk mot den egyptiske presidenten, Gamal Abdel Nasser. Khalil al-Wasir, også kjent som Abu Jihad (far til Jihad), og flere av de andre grunnleggerne av Fatah, hadde en fortid i Det muslimske brorskap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå kan du ikke si at du ikke visste. [Gilberts avsluttende setning.]

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Samtlige rapporter fra 2009 bekrefter vårt inntrykk av at angrepet var rettet mot sivile, og at Israels forklaringer om Hamas-posisjoner og lagre i de fleste tilfeller var grunnløse

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I motsetning til israelernes totalt manglende dokumentasjon har PCHR lagt frem en oversikt over 1415 drepte, med navn, alder, kjønn, bosted og dato og sted for skade og død. Den detaljerte listen viser at nær 85 av de drepte var sivile...Listen inneholder også yrkesopplysninger og den skiller mellom sivile og militante. Kvinner og barn utgjorde 38 % av de drepte...20 % var politimenn, mens bare 16,5 % av de drepte var militante.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Israel mål er å gi folket i Gaza et så hardt slag at det mister appetitten på å skyte på Israel. Det er det hele. [Shimon Peres i tale til lobbyorganisasjonen American Israel Public Affairs Committee]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo Larsen