Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Cervantes utviklet en ny form - romanen - som skal fylle ledige timer for lesere som er blitt rike av amerikansk sølv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...stadig flere drakk te. Siden te ble laget med kokende vann, må det ha redusert forekomsten av vannbårne sykdommer betydelig.

( Om økning av folketallet i Kina i middelalderen.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke mulig for oss å fatte fullt ut den følelse av fortvilelse og kaos som spredte seg gjennom middelalderens Europa i kjølvannet av dette ødeleggende angrepet. Vi er fremdeles, som det var den gangen, i risikosonen for store pandemier.
...
Mange tolket pesten som en hevnaksjon fra Gud, som hans måte å straffe en syndig verden på. Noen lette etter syndebukker og vendte seg mot minoritetsgrupper som jøder og spedalske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Språkferdigheter og en stor hjerne betydde ikke bare effektiv jakt og matsanking. Det satte også menneskene i stand til å gjøre to andre ting - å få ideer og dele ideer med hverandre - noe som skulle skille dem fra resten av dyreriket og føre dem ut på den berg-og-dale-bane-ferden med forandringer som vi fortsatt er på i dag. Store hjerner kunne komme på ideer, ikke bare om ting som allerede eksisterte, men om ting som kunne finnes opp. Og språket gjorde det mulig å gi ideene videre til nye genrasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal