Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Hos vakthavende blomsterhandler i Sanduddsgatan kjøpte Linnea en bukett røde roser som hun tok med seg til kolumbariet og plasserte foran Tekla Grönmarks minneplate. Hun tenkte at var det noe den løsslupne skjønnheten fortjente å få fra sin gamle venninne - og forhenværende rival - så var det nettopp roser. Rosen er de vakre kvinners blomst, det er roser man legger på skjøgegraver, tenkte Linnea i sorgblandet triumf mens hun betraktet den glødende buketten foran Tekla Grönmarks urne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...] Trojtalev [hadde] ofte lekt med tanken på at orlogsskipet hans skulle redde en skipbrudden havfrue med et ringlende halskjede av muslinger som pryd rundt en lys hals, og med en kald sjampanjeflaske glimtende mellom brystene. I dag ville han nøyd seg med en alminnelig fjong havnehore med en flaske vodka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samtalen mennene imellom var i det hele tatt preget av vulgærspråkets lavere uttrykksformer. De uanstendige ordene fløt så lett at de strengt tatt ikke hadde noen praktisk betydning lenger, de fungerte som hjelpeord og krydret taleflommen på samme måte som tenåringenes evinnelige ”lissom”.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pera hadde ikke greie på politikk, mente Kauko Nyysönen. Selv hadde han kommet fram til at det ikke var noen vits i å stemme i det hele tatt. Det var i hvert fall en protest. En måtte overlate politikerne til seg selv, isolere dem. Det ville ikke bli revolusjon i landet før alle stemmeberettigede nektet å gjøre sin borgerplikt. Når ingen av representantene fikk så mye som en eneste stemme, ville det bli helt umulig å sammenkalle riksdagen, for ingen ville jo bli valgt. Et land uten riksdag kunne ikke ha lover heller. En sånn situasjon var det en burde jobbe mot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det nyttet ikke å bli sentimental nå: Det var bare å stappe i seg godbitene, og så fikk de ta livet av gamla senere.

De håpet av hele sitt hjerte at hun ikke skulle greie å smyge seg inn i Himmelen og unnslippe hevnen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En dame er en dame. Selv i helvete.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Forbitrede og hevngjerrige grunnla de et helvetes brorskap som bare ventet på oberstinne Linnea Ravaskas død og et mulig påfølgende gjensyn. De håpet av hele sitt hjerte at hun ikke skulle greie å smyge seg inn i Himmelen og unnslippe hevnen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal