Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Det neste skrittet på veien mot å produsere levende døde er å ødelegge mennesket som moralsk person. At mennesket er en moralsk person, viser verken til det juridiske menneske eller til et konkret individ, men til det å være en moralsk aktør.
Konsentrasjonsleiren etablerte en omgivelse hvor det praktisk talt blir umulig å være en moralsk aktør, hvor valgene enten er fullstendig meningsløse eller selvdestruktive.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er dette Arendt mener å uttrykke med ondskapens banalitet -- selv om resultatet er radikalt ond, er utøveren tankeløs og grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim