Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Jeg synes det er merkelig at jeg skal ha ord på meg for å være en så god forfatter, jeg som utelukkende behersker mitt eget morsmål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis Dagbladets kritiker skriver rosende om en roman av meg,så utøver han ikke makt. Han bare godtar et faktum. Og hvis han skriver negativt om en roman av meg, så utøver han stadig vekk ikke makt, han begår bare en for ham beklagelig feiltakelse. Dette under forutsetning av at den roman jeg snakker om virkelig er et mesterverk, hvis den ikke er det, så gjør Dagbladets kritiker sin for ham beklagelige feiltakelse i det første eksempelet, mens han i det siste eksempelet bare godtar et faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var, etter min tidsregning, som er blitt en biologisk klokke, oppdratt eller opptrukket av et langt liv som priviligert fri litterat, tidlig på morgenen, noe over ti, [...]

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, jeg la meg til en ny vane i Berlin, som jeg ikke hadde hatt før, og det var å gå på kafé om ettermiddagen for å drikke kaffe. Kaffe, ikke øl. Utstyrt med en notisblokk og/eller et fjernt innadvendt blikk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan Berlin forbli hovedstad i Tyskland når de av innbyggerne som er normale, ikke sitter hjemme og ser på TV om kveldene? Hva slags mentalitet får mennesker som fornekter TVen som livsstil?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ingen by som er så full av utagerende eksistenser, til alle døgnets tider, som Berlin. Av aparte folk. Av drop-outs. Av utfrika mennesker, i alle aldre og i alle kjønn. Det finnes f.eks. flere, og større, tatoveringer pr. innbygger her enn noe annet kjent sted på kloden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må være noe med det indre mennesket, det som ikke andre ser, selv når det blir iaktatt i all sin frysende ensomhet, som inneholder en utrolig kilde til glede, en energi, ja nærmest en roterende sol. Men til tross for denne indre glede kan andre mennesker oppleves som uutholdelig bare i kraft av sin eksistens, som er meg fremmed. Fremmed, ikke likegyldig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg følte en sterk sympati for denne korpulente mannen. Han behersket sin bitterhet med fatning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

-jeg så bare de karakteristiske furutrærne på toppen av åsen, de litt skakke furukronene som jeg er vokst opp med, og som tidlig brente seg inn i meg som kjennetegn på ensomhet, slik grantrær har brent seg inn i meg som kjennetegn på dysterhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila