Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Julien var alene i et praktfullt bibliotek; det ble en lykkelig stund. For ikke å bli overrasket av noen som kunne se hvor beveget han var, gikk han og satte seg i en mørk krok, derfra kontemplerte han betatt de skinnende bokryggene: Jeg kan lese alt dette, sa han til seg selv. Hvordan skal jeg kunne mistrives her?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uten å tenke på det så han skumringens siste lysstriper bli borte, den ene etter den andre. Midt i dette veldige mørke forvillet hans sjel seg i kontemplasjonen av det han forstilte seg å skulle oppleve en dag, når han kom til Paris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En pariser vil mislike den åpenbare selvtilfredsheten og suffisansen som er ispedd noe ubestemmelig og bornert fantasiløst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fasaden var hvitmalt, og vinduene hadde fått vakre, grønne skodder. Et øyeblikk ble han trøstet av tanken på all denne prakt. Faktum er at slottet var synlig på halvannen mils avstand, til stor forkleinelse for alle de andre landstedene og såkalte slottene i nabolaget, som hadde fått beholde den beskjedne gråfargen som tiden hadde gitt dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Julien tenkte på Madame Renal. Hans mistenksomme natur gjorde han uimottagelig for andre minner enn dem som ble vakt av kontraster, men da ble han til gjengjeld så rørt at han nesten måtte gråte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Aha! De er redd for våre små lurendreiere borte på skolen? Det er pent av Dem å sende dem en kjærlig tanke, men er veien mindre skjønn fordi der er torner på hekken langs grøftene? Vandringsmannen vandrer videre med freidig mot og lar tornene sitte og mugne på kvist.»
Pater Chas til Julien Sorel

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man kan se at Julien ikke hadde noen livserfaring, han hadde ikke engang lest romaner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mitt liv er hykleri fra ende til annen, bare fordi jeg ikke har tusen francs i rente til å kjøpe brød.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mathildes skarpe, klare og pittoreske måte å betrakte verden på hadde ødelagt språket hennes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For Julien var det å lykkes først og fremst å komme seg bort fra Verrières; han avskydde sin fedrene jord. Alt han der kunne se, lammet hans fantasi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli