Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Imens var mitt daglige liv fargeløst og tomt. Linda og jeg var kommet så langt bort fra hverandre, at det ikke lønte seg å rope lenger. Heldigvis var vi så opptatt begge to, at det var sjelden vi møttes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må da vel forstå, at det ikke er ufeilbarheten, som gjør en god medsoldat, aller minst ufeilbarheten i slike spørsmål, hvor statsetikken ennå er i sin vorden! Først og fremst gjelder det evnen til å oppgi sitt eget standpunkt og tilegne seg det riktige.
Endelig ble jeg roligere og begynte å forstå at hun hadde rett. I min oppskakete tilstand lovte jeg både henne og meg selv å benytte meg av radioens unnskyldingstime så snart som mulig. Jeg tok endog straks fatt på et utkast til den talen jeg ville holde.
– Nå overdriver du igjen, sa Linda, som sto bøyd over skulderen min og leste det jeg skrev. Man må ikke være for nesegrus heller, og ikke bør en være en viskelærsball – da blir en mistenkt for å sprette tilbake igjen i et ubevoktet øyeblikk. Tro meg, Leo, sånt skal man skrive når man ikke er så oppskaket som det du er nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..det jeg krevde av samlivet mellom mann og kvinne var overtro og ikke annet, like meget overtro som når fortidens villmenn åt sine modige fienders hjerte for å bli like modige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

-Er det tillatt å spørre om den syke mannen ble gransket i dag? spurte jeg ved middagsbordet dagen etter.
-Ja, han ble undersøkt i dag, svarte Rissen kort.
-Og hva ble det til? Noe straffbart?
-Han ble dømt til sraffearbeid.
-For hva?
-Man fant at han var statsfiendtlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følgelig kunne man, takket være en omhyggelig propaganda unngå både all tvang og all motstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantes der noen skjellig grunn for tillit mellom menneskene, skulle aldri noen stat ha oppstått. Det hellige og nødvendige grunnlaget for Statens eksistens er vår gjensidige velbegrunnete mistro til hverandre. Den som mistenkeliggjør denne grunnvoll, han mistenkeliggjør Staten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere bygger med dere selv som steiner og ramler sammen utenfra og inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

-Meningen er symbolsk. Gjennom kniven har man gitt seg den annen i vold, og så hender det ingenting likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-- Angiveriene har steget uavlatelig i de siste tjue årene, sa Rissen. Jeg har det fra politisjefen selv.
-- Men det behøver ikke å bety at kriminaliteten er steget, sa jeg. Det kan like godt være lojaliteten, sansen for hvor det råtne sitter ....
-- Det betyr at frykten har økt, sa Rissen uventet energisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vem var jag som kom med planer att rädda Staten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaLene AndresenKirsten LundChristofer GabrielsenTanteMamieAnniken RøilAvaReadninggirl30Ann ChristinHallgrim BarlaupStein KippersundKristine LouisePer LundKaramasov11Synnøve H HoelHarald KAlice NordlikriraNorahHanne Kvernmo RyeMarianne MBerit RHeidimgeKikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaJulie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. Martol