Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 29 sitater

Det er deilig å leve et lastefullt liv: alle taler så foraktelig om lasten, men likevel lever de alle et lastefullt liv, bare med den forskjell at de gjør det i smug, mens jeg gjør det åpenlyst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Kan ikke et menneske få lov til å deklamere litt?»

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

"-Men brødskorpen da,vi har glemt brødskorpen! ropte han forferdet.Men guttene kunne straks forsikre at han hadde tatt den med seg,og at den lå i lommen hans.Han stakk med en gang hånden i lommen,og først da ble han litt roligere.-Det var lille Ilusja som sa jeg skulle gjøre det,lille Iljusja,forklarte han Aljosja.-En natt han lå våken,sa han plutselig:"Pappa,når de har kastet igjen graven min,må du strø brødsmuler på den.Og så hører jeg at spurvene kommer og gleder meg over at jeg ikke ligger der alene."- Ja,det er bra,sa Aljosja,- vi må huske å ta med brød."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var omgitt av en slik Herrens herlighet: småfugler, trær, eng og himmel – jeg alene levde i skjensel, jeg alene vanæret det hele og la slett ikke merke til skjønnheten og herligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Brødre, frykt ikke menneskers synd, elsk mennesket også i dets synd; ti dette er allerede et billede av Guds kjærlighet, og er det høyeste av kjærlighet på jorden. Elsk hele Guds skapning, både samlet, og hvert lite sandkorn for seg. Elsk hvert lite blad, hver Herrens solstråle. Elsk dyrene, elsk vekstene, elsk hver ting. Elsker du hver ting, skal du også nå frem til Guds mysterium i tingene. Og har du engang nådd frem til det, da vil du uavlatelig erkjenne det mer og videre, for hver dag som går. Og du vil til slutt omfatte hele verden med en kjærlighet som omslutter verdensaltet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilken verdi har vel en tro som skyldes tvang?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Dumheten er from og uten baktanker, mens forstanden vrir seg unna og prøver å skjule seg. Forstanden er en kjeltring, mens dumheten er likefrem og ærlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den svermeriske kjærlighet higer etter hurtige dåder som alle legger merke til. Den kan til og med få oss til å ofre livet, bare det skjer raskt, som på scenen, når alle ser på og applauderer. Men den virksomme kjærligheten - det er arbeid og utholdenhet, og for enkelte kanskje til og med vitenskap.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Å, mine herrer, med blødende hjerte gjentar jeg enda en gang: mye har jeg lært i denne natt! Jeg har lært at det ikke bare er umulig å leve som en kjeltring, også dø som en kjeltring er umulig...Nei, mine herrer, man må dø som et hederlig menneske!...»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil