Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Det har vore vanleg å hevde at vikingperioden starta med angrepet på klosteret på Lindisfarne i England den 8. juni 793. [...] Vikingane opererte stort sett i små flokkar, som var den vanlege måten å føre krig på i Europa den tida. Samanlikna med andre krigarflokkar i denne perioden skilde vikingane seg først og fremst ut ved at dei var heidningar, og det var kanskje noko som først vart "oppdaga" ved angrepet på Lindisfarne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På slutten av 1200-talet [...] Riket til den norske kongen nådde over størstedelen av dagens Noreg, Båhuslen, Jemtland, Herjedalen, Grønland, Island, Færøyane, Shetland og Orknøyane. Omkring 1300 var det norske kongedømmet mektigare enn det nokon gong hadde vore, anten før eller seinare. Det er derfor norske forskarar har brukt termen Noregsveldet for å skildre riket på den tida.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundGunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland Skjeggerud