Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 17 sitater

Så store og merkelige ting hadde Gud aldri gjort for oss , dersom det med den legemlige død også var slutt på sjelens liv liv. Hvorfor betenkt vi oss enda på å gi opp alt verdslig håp og vie oss helt til å søke Gud og den sånne livslykke Men vent . Det er da gleder i denne verden også , og den har sin egen sjarm som er ganske stor ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enn om døden gjør slutt på all sjelekval samtidig med at den hugger bevisstheten over .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bekjennelser er medisin for den som har feilet. Hvordan kan du bare stryke tragediene siste akt ?
For hva har vi lært av tragedien om vi utelater den ble du kastet ut i en tilstand av tvil og tomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var to viljer i meg som kjempet mot hverandre, en gammel og en ny , den ene kjødelige og den andre åndelig. Og ved denne striden skapte de splitter i mitt sinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du slo meg nesten helseløs fordi du hadde latt deg friste av min ømhet. Slik var det jeg som måtte bære skylden for din lyst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du skriver; som jeg savner deg Floria! Jeg skulle ønske at du hadde vært sammen med oss nå. Jeg vil se deg. Jeg både vil se deg og vil ikke på en gang. Jeg vil, men jeg kan ikke, og jeg kan ikke, men jeg vil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samtalen førte altså dere fram til fet resultat at den største nytelsen de legemlige sansene kan gi , i den mest strålende jordiske herlighet , ikke er verdig til å sammenlignes med, ja ikke engang til å nevnes sammen med gleden i det evige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten å vite det kastet jeg meg ned under et fikentre og lot tårene få fritt løp. De styrtet i strømmer fra øynene mine som et velbehagelig offer for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som en tyv rev du deg løs fra meg, og snek deg inn i teologiens irrganger uten å bringe med deg mine ledetråder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du glemmer ikke kvinnen du elsket, men du priser Gud for at du nå er skilt fra henne. Nå kan hun nemlig ikke friste deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo Larsen