Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 1 av 1 sitater

Som et tankeeksperiment forsøker jeg alltid å bytte om på kjønnet. Dersom omkring 90 millioner smågutter fikk penisen amputert, ville verden i dag da ha grepet inn for å hindre det? Vær sikker.

Iblant kan det også være en interessant test å erstatte kjønn med rase. La oss forestille oss et land, en nær alliert og handelspartner av den vestlige verden, som har 50 prosent svart og 50 prosent hvit befolkning. De hvite har all makt over de svarte. De kan slå dem hvis de er ulydige. De fratar dem retten til å forlate huset uten tillatelse, til å kunne gå uantastet uten å bære den offisielle segregasjonsdrakten, til å få en god stilling i administrasjonen, eller til å i det hele tatt å få lov til å arbeide uten tillatelse fra de hvite som de styres av. Ville det ha vakt rabalder i våre land i dag? Ville vi ha vedtatt handelssanksjoner og utsatt dette landet for internasjonal skam? Vær sikker. Men likevel blir land som Saudi-Arabia, som unnlater å gi disse grunnleggende rettighetene til halvparten av sin befolkning, ikke utsatt for noe av dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid Kjendlie