Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

En masse unger lekte i trappen, når han gikk i veien for dem, så de bistert på ham, og han sa til seg selv: "Når jeg neste gang kommer igjen, må jeg enten ta med sukkertøy for å gjøre meg til venns med dem, eller en god stokk for å jule dem opp."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...I første omgang lot det ikke til at soussjefen i det hele tatt hørte etter. Platen på K.'s skrivebord var omkranset av en lav utskåret balustrade. Hele skrivebordet var et fremragende håndverk og også den lave balustraden satt godt fast i platen. Men soussjefen hadde tydeligvis nettopp oppdaget at noe var løsnet og forsøkte å rette på feilen ved å slå løs på det lave rekkverket med pekefingeren.........
(Om noen ikke har lest prosessen så bør de iallafall få med seg det fornøyelige tilleggskapittelet " kamp med soussjefen" !)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne barten var åpenbart parfymert, man ble nesten fristet til å gå bort og lukte på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Derfor gjentok han også: "Hvordan kan jeg gå i banken når jeg er arrestert?" "Nå slik," sa oppsynsmannen, som allerede stod ved døren, "De har misforstått meg, De er arrestert, det er riktig nok, men det skal ikke hindre Dem i å utøve Deres yrke. De vil heller ikke bli hindret i Deres vanlige livsførsel." "Da er det å være arrestert ikke så ille," sa K. og gikk tett bort til oppsynsmannen. "Jeg har aldri ment det annerledes," sa han. "Men da var det vel ikke engang så svært nødvendig å meddele meg at jeg var arrestert," sa K. og gikk enda nærmere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Man pleier ikke hisse på seg domstolens maktmidler," sa stemmen som stadig ble svakere og til slutt ble borte. "Det er svært uforsiktig å ikke gjøre nettop det," tenkte K. idet han gikk, "man må tross alt prøve å lære maktmidlene å kjenne."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Josef, ta deg nå sammen. Din likegyldighet får meg til å gå fra forstanden. Når man ser på deg kunne man nesten tro på ordsproget som sier: "Å ha en slik prosess vil si at man allerede har tapt den".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sier ikke at det er en sjusket og liderlig prosess, men jeg vil gjerne ha tilbudt Dem denne betegnelsen for Deres selverkjennelses skyld.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til å begynne med forsøkte jeg å være meg selv, men jeg holdt snart opp. Det er for anstrengende og nytter ikke stort. Bare å sitte og vente tar på kreftene. De vet jo selv hvor elendig luft det er der oppe på kontorene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En eller annen må ha ført falsk vitnebyrd mot Josef K., for en morgen ble han arrestert uten å ha gjort noe galt.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

For den mistenkte er det bedre å bevege seg enn å sitte stille, for den som sitter stille kan hvert øyeblikk, uten at han vet det, settes på en vektskål og veies med sine synder.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje SivertsenLillevi