Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Jeg vil - som forrige foredragsholder - bare understreke at vi lever her , på en relativt sett uendelig tynn skorpe av grønn og fuktig jord, fylt med fersken, brennesler, dyr og mennesker, - vi lever på denne tynne, tynne skorpen - med flytende, kokende mineraler like under oss og med det døde, det døsdskolde, livløse og på alle måter meningsløst idiotiske univers over oss.Ilden under oss, og dødens kulde over oss. Og på denne vakre, fruktbare, fuktige, grønne skorpe, som er gitt oss å leve på , har vi slaktet, massakrert og torturert hverandre så lenge historien kan fortelle. Hvorfor i Guds navn HATER vi hverandre så fryktelig? Her stopper min eggen tanke, og her stopper også dette lille foredrag: hvorfor i helvete har vi en bevissthet som makter å oppfatte dette?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Begge deler-ilden under oss og det livløse kosmos over oss- er like totalt meningsløse, like avhengig av sine "lover", like absurd idiotiske som alle andre solsystemer og alle andre stjerner og ildmørjer som er til. Og i denne sinnsyke verden mellom dødskulde og frådende ildhav, bor det en - logisk nok - sinnssyk menneskehet. Dette er Ondets Rot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den Store Angst, eller om man vil: Den Største Angst, vil vi gjenfinne i andre deler av historien. Vi finner den overalt hvor man egentlig kan tale om historie, - det er den kraft som skaper historie. Uten Den Store Angst vil intet skje. Den er drivkraften bak alt. det finnes ting som tyder på at Den Store Angst er flukten fra å møte ritualmordet i oss selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og da jeg ba ham forklare seg, stirret han på meg med dryppende øyne gjennom gullbrillene sine og sa: "De må da forstå hva det betyr , hvis det kommer frem at jeg i min stilling innen flyvåpenet har hatt intimt samvær med en negresse!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det er ganske klart, at frihet har man bare i den grad man ikke skammer seg. Den som ikke lenger vil skjule noe, han nærmer seg friheten

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vanvidd ytrer seg bekjent ikke alltid gjennom mangel på logikk, men like ofte gjennom at logikken er det eneste som er igjen av forstanden; det å telle og ordne er alt som er tilbake av den sinnsykes bevissthet. Meningsløsheten er skrikende, men pedanteriet er perfekt. Alt er laget av en sinnsyk skolelærer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er sent om eftermiddagen og det begynner å lukte kveld; landskapet strekker seg og gjesper efter den mektige solskinnsdagen, luften er kjøligere, og bladene på trærne henger som livløse. denne timen før solnedgang er full av lukter, av muld og av maur. Biene og humlene blir borte. Blomstene lukker seg. Om litt vil alle ting få det underlige, gode, blå skjæret. Alt er ro. Og det blir natt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Efter hvert oppfant den kristelige vitenskap imidlertid en lang rekke instrumenter av forskjellige typer, altså stikke-instrumenter, knuse-instrumenter, brenne-instrumenter (nåler etc.), klype-instrumenter (trenger til å trekke ut negler med o.l.), samt meget, meget annet som var til stor nytte for Kirken og den rette, kristne tro.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEllen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S