Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Horisonten strekker seg fra hav til himmel i et diffust spenn som iblant gjør meg rådvill. Jeg vet bedre hvem jeg er når luft og vann lar seg skjelne, når det finnes hindre og grenser, når jeg vet hva som er mitt, når jeg kan se hvor jeg hører hjemme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Til slutt sitter mamma og jeg alene igjen ved bordet. Vi ser på hverandre og vet at dette må vi to leve med, dette kan ingen andre forstå eller hjelpe oss med, og den vissheten er så sterk og så nødvendig at vi må reise oss og holde rundt hverandre lenge og hardt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du gleder deg. Du gleder deg med en stor og usjenert inderlighet som det alltid er en fornøyelse å være vitne til. Men du ser ikke. Du har ingen anelse, ingen mistanke om at dette selskapet ditt, som vi riktignok har lovet deg og som vi skal holde, det ser vi faktisk ikke frem til. For noen ganger er vi så usigelig trøtte, Gabriel. Noen ganger vet vi ikke om vi orker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det finnes en sorg i alle ting, i blomstene og regnværet, i skatter og drømmer. Sorgen er å miste, sorgen er å ikke få. Sorgen er visshet. Sorgen er livet som glipper, tiden som går, det som kunne ha blitt, men ikke ble. Sorgen er hjelpesløshet. I sorgens sal er det plass til alle ting. Det er mørkt og lunt i sorgens sal, og det er ensomt. Sorgen er å fange vind, å gripe vann i neven. Sorgen er stille. Sorgen er høflig. Den kommer, og så går den sin vei. Men sorgen blir aldri borte. Bare ting blir borte når de forsvinner. Sorgen er umulig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sorgen er stor som himmelen og universet, stor som uendeligheten, og den har vi snakket om, den er det ingen av oss som forstår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er enda en oppgave vi har, å lære deg, selv om det kan gjøre vondt, at til og med din familie og dine venner, dem du stoler på aller mest på, kan være svake, dumme og urettferdige, for selvopptatte til å ta hensyn, til å møte deg slik du ønsker å bli møtt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi mister så mange ting, Gabriel. Vi mister hele tiden, og vi sørger over det som blir borte. Eller kanskje sørger vi mest over tapsfølelsen, over vissheten om å ha mistet, snarere enn over det vi har mistet. Spør meg, for jeg kjenner sorgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har en mor og en søster som elsker sterkt og uten forbehold, Gabriel, for Vårherre var skjødeløs og slepphendt med kjærligheten den dagen han skapte dem, og du har meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi trenger å ha en vegg i ryggen, du og jeg. Noen ganger er det nok med en håndflate som stryker, andre ganger behøver vi hele reisverk av innsikt og fatteevne for ikke å falle, tumle ned i uforstand og rådløshet og angst. Enkelte ganger er vi hverandres vegg, iblant er du min, men ofte må jeg være din alene, for du snubler og faller så lett. Og da, Gabriel, hender det at jeg blir redd, når jeg ikke selv har noe å holde fast ved, noe å klamre meg til, bare vind og lys og åpent hav, og du ramler utfor all begripelse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bare for oss selv er vi umistelige, gutten min. Alt annet mister oss.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik