Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Det er mulig å ønske seg noe av hele sitt hjerte - kanskje gjennom flere år - så lenge en vet at ønsket ikke lar seg oppfylle. Men stilles en plutselig overfor muligheten at ønskedrømmen blir virkelighet, da har en bare et ønske : at en aldri hadde ønsket det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men for den som kommer altfor sent, virker det alltid som om verden rundt skolen ligger helt utdødd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men et ønske kan verken framkalles eller undertrykkes på bestilling. De stiger opp i oss fra dypere lag enn hensiktene våre, enten det er gode eller dårlige hensikter det dreier seg om. Og de oppstår i det skjulte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva viser et speil som speiler seg i et speil, vet du det, Gulløyde herskerinne over ønskene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ingenting gir større makt over mennesker enn løgner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den som aldri, åpent eller i smug, har grått bitre tårer når en vidunderlig historie gikk mot slutten og en måtte ta avskjed med skikkelser en hadde opplevd så mange eventyr sammen med, som en hadde elsket og beundret, som en hadde delt både redsler og håp med og som det var umulig å ta farvel med uten at livet fortonte seg tomt og meningsløst ... Den som ikke selv hadde opplevd noe av dette på kroppen ... nåvel, den vil sannsynligvis ikke kunne begripe det Bastian nå gjorde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes mennekser som setter livet på spill for å beseire en fjelltopp. Ingen, ikke en gang de selv, kan egentlig forklare hvorfor. Andre ødelegger livet sitt i forsøket på å vinne en bestemt persons kjærlighet, selv om denne er aldri så avvisende. Atter andre går til grunne fordi de ikke kan motstå bordets- eller flaskenes -gleder. Mange satser alt de eier for å vinne i spill, eller de ofrer hele livet sitt på en fiks idé som aldri kan virkeliggjøres. Noen tror at lykken finnes alle andre steder enn der de selv er, og reiser hvileløst verden rundt til sine dagers ende. Og enkelte får ikke ro på seg før de har makt over andre. For Bastian Balthasar Bux var det bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Menneskenes lidenskaper er vanskelige å fatte, og det går ikke annerledes med barna enn de voksne. De som gripes av dem, kan ikke forklare dem, og de som ikke har opplevd noe lignende selv, kan ikke sette seg inn i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bastian fór sammen da han skjønte hva det var han hadde lest. Det var jo ham! Beskrivelsene stemte i alle detaljer. Nå gikk det sannelig for vidt! Det var plent umulig at det kunne stå noe i en trykt bok om ting som skjedde akkurat nå, og bare med ham. Enhver annen ville jo lese det samme på dette stedet. Det kunne ikke være annet enn et vanvittig sammentreff. Selv om det uten tvil var et høyst merkverdig sammentreff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han husket hva Engywuck hadde sagt, og var forberedt på å møte et eller annet skrekkbinnjagende bilde av sitt indre vesen i dette speilet, men nå, etter å ha lagt all frykt bak seg, gadd han knapt nok ofre det noe oppmerksomhet. Men istedet for et skrekkbilde, fikk han se noe annet der inne som han slett ikke var forberedt på og heller ikke kunne begripe. Han så en tykk gutt med blek ansikt-omtrent på hans egen alder- som satt med beina over kors på noen matter og leste en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R