Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 20 sitater

Skulle han leve bare for å eksistere?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var for å unngå denne skammen at jeg ville drukne meg, Dunja. Men som jeg stod der på elvebredden, kom det en tanke for meg. Når jeg hittil har kjent meg så sterk, så bør jeg heller ikke frykte skammen nå, sa Raskolnikov, og tok et skritt frem mot henne. - Er det stolthet, Dunja?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal jeg først tømme denne kalk, så skal jeg drikke alt på en gang...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bli en sol, og alle vil få lyst til å se dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Si meg for eksempel hva nedverdigende De finner i å tømme søppelkasser? Jeg selv skulle være den første til å tømme hvilken som helst søppelkasse. Her er det ikke tale om selvoppofrelse! Det er simpelthen en edel og samfunnsganglig virksomhet som er like mye verd som enhver annen - ja den står langt høyere enn Rafaels eller Pusjkins arbeid, fordi den er nyttigere!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du støter et menneske fra deg, gjør du det ikke bedre og slett ikke hvis det er en guttunge det gjelder. Med en guttunge må en være dobbelt forsiktig. Å, dere fremskrittsvennlige treskaller, dere forstår ingenting! Dere akter ikke mennesket, og det er til skade for dere selv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fattigfornemhet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forresten, lykkelig er de mennesker som ikke har behov for å låse etter seg, synes De ikke? Sa ha leende, henvendt til Sonja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jager du flere harer på en gang, fanger du ikke en eneste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og det er også derfor jeg drikker, for i rusen søker jeg medlidenheten og følelsene... Det er ikke gleden jeg søker, men sorgen, kun sorgen...Jeg vil lide i høyeste potens! - Marmeladov betror seg til Raskolnikov.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

DemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille Grimeland