Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Hvorfor var det slik, og hvordan hadde det begynt? Hvorfor sto de der og skalv ved tanken på å putte et frø i jorden? Hvorfor godtok de bare at kvinner kunne dyrke jorden i kraft av sin natur? Hvorfor skulle de stå der i voksen alder å lære seg det kvinner lærte når de var barn? Hvorfor var menstruasjonen en kraftkilde, når sæden var en kilde til skam? Hvorfor var det slik? Hvordan var det blitt slik?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjærlighet betyr forventning. Har du ingen forventninger, blir du ikke skuffet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

At menn ikke tok del i det alminnelige samfunnslivet var den gang en selvfølge. De var først og fremst bruksskapninger på linje med husdyra våre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mannen er et kvinneske kun i kraft av to ting; sitt avlsredskap og sin muskelstyrke

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei Petronius. Du forstår...menn mangler all virkelig kontakt med livet. De har ingen fysisk kontakt med avkommet. De er derfor heller ikke i stand til å tenke på hvordan det går med jordens folk etter at de selv er døde. I et samfunn hvor mennene fikk lov til å bestemme ville alt liv på jorden dø ut. Hvis menn ikke holdes nede, hvis menn ikke stagges, hvis menn ikke siviliseres, hvis menn ikke holdes på plass, vil livet forgå...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Du? Jeg tror jeg vil bli mannesaksmann når jeg blir stor.
-Det er det ikke noe å tjene på.
-Jo. Jeg kunne blitt språkforsker. Det er viktig å befrue språket. Så kunne jeg konsekvent gå inn for å utrydde alle ordene som viste at kvinnene hadde fruedømmet i samfunnet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete Rambøl