Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Vi må slutte å innrette livene våre etter folks prating.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jenter som går på skole, blir forvirret, de blir nysgjerrige, vet for mye, de blir grådige, de vil forlange ting, de blir kresne. Hvilke mann vil gifte seg med en slik kvinne?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kan ikke glemmes at det fleste som flykter fra krig, er kvinner og små barn. De fleste som fører krig, er menn og guttebarn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

F-r-i-h-e-t, skriver Shirin-Gol, synes at dette er et spessielt vakkert ord og erklærer det som sitt yngingsord, azadi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Snille jenter sitter stille. Senker blikket. Hvis de absolutt må løfte blikket, holder de det stille. Anstendige jenter hever ikke stemmen. Hvi de ikke kan unngå det og må snakke, gjør de det med lav røst og benytter så få ord som mulig. Snille jenter holder munnen lukket så man ikke kan se inn i munnen deres og se tungen deres.Anstendige jenter puster rolig, beveger seg langsomt. Anstendige jenter hopper, spretter og løper ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forbudt å leke.
Hvorfor?
Hvem vet.
Fordi talibanerne er talibanere. Fordi de forbyr alt mulig. I navnet til profeten, Koranen og islam.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor setter kvinner barn til verden? Yek ruz be dardam mikhore, en dag kan jeg ha nytte av dem. For hva? For at de kriger? For at de skyter raketter mot mødre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir ikke datteren min til en mann som legger hånd på små gutter, sier Shirin-Gol.
Kanskje du tar feil, sier Morad. Kanskje det er best for Noor-Aftab om vi gir henne til den unge mannen som hustru. Kanskje får hun det bra hos ham.
Kanskje det er best for oss om du tar deg sammen og vi pakker sakene våre og drar dit hvor det verken finnes krig eller talibanere som gjør små gutter til sine leketøy.
Med hvilke penger? spør Morad.
Med dem vi skal tjene. Da får vi jobbe til vi har fått sammen nok penger, skriker Shirin-Gol og slenger den våte kjolen hun vasker, ned i karet med et høyt klask så det spruter og hun blir våt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Side 280. (Egentlig henta fra Tusen og en Natt.) Med tiden vendte fuglene tilbake til stedet der de begynte sin ferd - med å lete etter DEN ene fantastiske fuglen. Motløse og trette. Kraftløse og tørste drikker de vann av innsjøen, ser ned i den og oppdager det de lette etter i alle disse årene og ikke kunne finne. I innsjøen ser de tretti fuglene Simorqs - den vakreste fuglen - sitt åsyn. Synet av tretti praktfulle fugler med en slik skjønnhet at synet av dem blinder menn og kvinner. Simorq, sier Gud, det er dere, mine elskede fugler (som er Simorq). Dere selv. Den dere lette etter i alle disse årene, som dere fløy rundt hele verden for, er ingen annen enn dere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor