Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Jeg var i går på den offentlige forelesing til vår ZZ. jeg slutter meg ikke til å undre meg over at vår kjære alma mater våger å presentere slike pappskaller som denne ZZ for den brede offentlighet. Hans tåpelighet er av europeiske dimensjoner . Eller rettere sagt - en så gjennomført talentløshet finner du ikke noe sted i hele Europa om du så lette med lys og lykte.Han foreleser omtrent som han skulle suge på en istapp : svupp-svupp-svupp...han kommer ut av det, finner ikke frem i sitt eget manuskript , den spede lille tankestrømmen hans flyter så tregt, så tregt, med samme tempo som en kardinal på sykkel, men problemet er ikke at det går langsomt , men at du ikke aner hvor han vil hen , og neppe aner han det selv heller. Kjedsomheten er så drepende at fluene oppgir ånden , en kjedsomhet som bare overgås av den som hersker i vår aula under årsmøtet når den tradisjoelle talen blir lest opp- måtte fanden ta den."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det mest typiske ved hans måte å snakke på er den gjennomførte raljerende tonen , en slags blanding av filosofi og det glade vanvidd, som hos graveren i Shakespeare's Hamlet . Han snakker hele tiden om alvorlige ting , men aldri på en alvorlig måte."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og som du ser - drømmene mine er gått i oppfyllelse. Jeg har tilogmed fått mer enn jeg våget å drømme om. I tredve år har jeg vært en elsket professor , har hatt enestående kolleger og nydt respekt og berømmelse langt utover landegrensene. jeg har elsket lidenskapelig , giftet meg av kjærlighet, opplevd å få barn. Kort sagt, når jeg ser meg tilbake , virker livet mitt som en vakker og talentfull komposisjon. Nå gjenstår det bare å ikke spolere finalen, og for å greie det, må jeg kunne dø med verdighet."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og hva slags familie er det du egentlig har? En gjeng med nulliteter ! Hvis de i dag døde alle sammen , var det allerede i morgen ikke en sjel som ville legge merke til at de var borte.
Katja forakter min kone og datter like intenst som de hater henne. Det er i vår tid neppe mulig å snakke om folks rett til å forakte hverandre. Men ser en det fra Katjas synsvinkel , må man likevel innrømme henne samme rett til å forakte dem som de har til å hate henne.
- Nulliteter ! - gjentar hun. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen muligheter lenger til å bli lykkelig beruset av et eneste glass, ingen Agasja, ingen fisk med bokhvetegrøt , ingenting som minner om det glade spetakkel som oppsto blant de minste hvis det skjedde små skandaler ved middagen - som at katten og hunden røk sammen og sloss under bordet, eller at Katjas kjevebandasje falt ned i suppetallerkenen .
Å beskrive en middag slik den forløper nå, er like lite fristende som å spise den. "

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Om så den forgudede Patti hadde sunget en arie rett inn i øret hans, om en hel hær kinesere hadde invadert Russland, om et jordskjelv hadde lagt Moskva i grus - han ville ikke så mye som løftet på et øyelokk, men fortsatt med å studere det preparatet som han for øyeblikket hadde under under mikroskopet. Med andre ord - det som hører inn under musene, var ikke hans gebet. Jeg skulle gitt mye for å vite hvordan denne tørrpinnen sov med sin kone."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

somniferumAud- HelenTine SundalSynnøve H HoelMartinenHilde H  HelsethTrineLivErikJan Erik  OlsenAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitsveinTralteTanteMamieHarald KMarianne KesselMari Nordø LommelunGunillaRufsetufsaIdaBjørn BakkenNeda AlaeiIngunn SHarald AndersenStjernekastLailaSimen "Boktimmy" IngemundsenBirkaBente NogvaIngunn ØvrebøLibraritas vLisbeth Kingsrud KvistenInge KnoffJan Arne NygaardNina J.B.Beathe SolbergBjørg L.Dagfinn JakobsenRune