En lett grøssing gikk gjennom meg. Jeg kunne ikke slutte med å stirre på maleriet. Det var merkelig så stille det var blitt i rommet, og lærerens stemme svant langsomt bort, som om den var blitt oppslukt av veggene. Guernica. Svart og hvitt og grått. Groteske kropper av kvinner og en hest og en okse. En skrikende kvinne med et dødt barn. En løpende kvinne med nakne bryster. En brennende kvinne med armene løftet. En svart og hvit okse som stirret. En lykt knuget i en løsrevet hånd. Og et lys over det hele. Og stykker og biter av en død soldat, Og hva var det, i mørket mellom det skrikende hodet til hesten og det stirrende hodet til oksen? En fugl! En liten, grå fugø med hodet vendt oppover, skrikende, med vidåpent nebb. Og alt i svart og hvitt og grått.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Aha,her ser de det berømte maleriet til Pablo Picasso som han malte i sinne da han hørte om den tyske terrorbombingen av en baskisk by under den Spanske borgerkrigen.
Maleriet heter "Guernica" og det gjør romanen til David Boling også.
Boka har vi lest og god var den også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det gjorde vi! Jeg har sett maleriet i virkeligheten i Madrid, og har en plakat av bildet hengende på mitt kjøkken. I tillegg har jeg en gang anskaffet meg en kunstgjenstand som er et utdrag av maleriet - der hvor en kvinne holder sitt døde barn i armene og skriker ut sin smerte mot himmelen. Dette bildet betyr mye for meg! Nå mangler det i grunnen bare at jeg reiser til Guernica! ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

EvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille Grimeland