Den, der mest af alle har elsket menneskene og søgt deres selskab, er efter deres fælles beslutning blevet en fredløs blandt dem. I al deres drevne had har de søgt, hvilken pinsel vel kunne være grusomst for min følsomme sjæl, og så med vold brudt alle de bånd, der bandt mig til dem. Jeg ville have elsket menneskene mod deres egen vilje.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Men Rousseau regnet jo ikke riktig kvinner som mennesker, så jeg boikotter egentlig Rousseau. Innser likevel at sitatet er godt, og drysser under tvil stjerne, siden jeg ikke umiddelbart kan regne med at det eksisterer konsensus på alle områder mellom innleggets forfatter og det siterte verkets forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heh, nei, det eksisterer nok ikke konsensus på alle områder, deriblant om kjønn. Og godt er det! Man bør vel være litt obs når man leser Rousseau, men det bør man være med alle tenkere og filosofer - man skal jo tross alt tenke selv, og plukke den frukten som ikke er bedervet, hvis du kan tilgi at jeg bruker et slikt tåpelig bilde. Jeg må dog innrømme at jeg har lett for å bli besnæret når det strøs refleksjoner like elegant som Rousseau gjør i dette verket (men hans forlokkende visdom skygger likevel ikke til min dømmekraft, takk og lov).

Det er forøvrig mange som må boikottes hvis grunnlaget for boikott er deres tanker om kjønn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudStein KippersundElisabeth SveeNinaBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaHarald KTanteMamieEllen E. MartolBård StørePiippokattaJulie StensethRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo Rye