..... blir gåande mellom hyllene og plukke og kike i ein god halvtime, kjem ut med ein tung berepose og set meg på ein kafé og blar i fangsten, gløymer meg nesten over bøkene og den framifrå kaffien

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Aldri lest noe av Rønnaug Kleiva, men med dette sitatet er jeg solgt: "Ikkje for varmt, ikke for kaldt" sporenstreks opp på ønskelisten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til nå har jeg lest novellesamlingene Fangeteneste og Ikkje for varmt, ikkje for kaldt og romanene La oss krysse Nilen og Ingen reell fare. Likte alle (både språk og tematikk), men synes novellesamlingene er bedre enn romanene. Uansett; Kleiva anbefales ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag har jeg vært i bokhandelen og fått med meg Rønnaug Kleiva hjem! Boken heter Notat vedrørande kjærleik, og er en pocket med alle fire titlene du nevner i ett bind! Jeg er storfornøyd - hun må nok vente litt på å bli lest, men jeg er jo et STORT steg videre nå... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra ;) Det er ganske dystre, men også vakre beretninger hun disker opp med. Det tok litt tid før jeg fant meg til plass i hennes univers, men nå er jeg helt frelst. Krysser fingrene for at også du kommer til å like denne forfatteren!

PS; bøkene/novellesamlingene er ganske korte, så det er ganske så lett å komme gjennom dem.. Si fra når du er igang, jeg vil gjerne høre dine meninger om Kleiva ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal jeg! Sitter nå med det stadig tilbakevendende luksusproblemet: hvilken bok skal jeg begynne på først NÅ, tro... ;-P

Har du lest Laila Stien, forresten? Lurer på om de to forfatterne skriver litt i samme gate... Jeg leste Stiens novellesamling "Sånt som skjer" i vår, og den kan jeg anbefale. Men min raske gjennomblading av Kleiva på Tanum var selvfølgelig ikke tilstrekkelig til å danne et inntrykk til å stole på - skal "innrapportere" et mer solid inntrykk når jeg kommer i gang med Kleiva. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest Stien, men lover å kikke etter hennes bøker neste gang jeg er i bokhandelen ;) Stoler på at det som anbefales av deg er solide saker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal du slett ikke stole på! Jeg er for eksempel veldig svak for lettvektere fra rundt annen verdenskrig... sånne som er spekket med sjargong, dansemoro, cocktails og backfisher. OverHODET ikke solide saker, er jeg redd. Men veldig morsomme!

Men Stien kan jeg stå inne for; "hverdagsskjebner" som skildres nært og velformulert - og godt observert. I alle fall den ene boken jeg har lest så langt - men hun går jo for å være en av de beste nålevende, norske novellistene, gjør hun ikke det da? (Og jeg må innrømme at selv om jeg ikke har en eneste liten rottrevl i nordnorsk jord, så sev nordnorske ord og vendinger inn og ut av språksentret oppe i toppetasjen på meg da jeg holdt på med "Sånt som skjer" - levende språk mellom de to permene, med andre ord!) :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg skrive meg det bak øret, jeg liker generelt novelle-sjangeren, så det blir et bra sted å starte - takk skal du ha! Det er så utrolig flott å oppdage ny lektyre på denne måten!

:-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti