Vi ser aldri lenger enn til det vi er sikre på, og enda alvorligere er det at vi har gitt avkall på møtet. Det eneste vi møter, er oss selv, uten at vi kjenner oss igjen i disse permanente speilene. Hvis vi var oppmerksomme på det, hvis vi ble klar over at det alltid bare er oss selv vi ser på i den andre, og at vi er alene i ørkenen, ville vi bli gale. Når mor serverer fru de Broglie makroner fra Laudrée, forteller hun livshistorien sin til seg selv og knasker bare i vei på smaken av seg selv. Når pappa drikker kaffen sin og leser avisen, betrakter han seg selv i et speil som minner om Coué-metoden med positiv selvsuggesjon. Når Colombe snakker om Marians forelesninger, skjeller og smeller hun på sitt eget speilbilde, og når folk går forbi portnerkonen, ser de bare det tomme intet fordi det ikke er dem selv.

Jeg for min del bønnfaller skjebnen om å gi meg sjansen til å se lenger enn til meg selv og til å møte noen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Fantastisk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bjørg, jeg oppdaget Pinnsvinets eleganse ved en tilfeldighet for en god stund siden. Jeg elsker den boka! Husker ikke sitater, slike du har skrevet, men synes den er kjempefascinerende!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest den ut, og savner den allerede! Her var det mange refleksjoner og beskrivelser som både fikk meg til å le og som skapte ettertanke. Og så den fine avslutningen om å jakte på skjønnheten i livet - å gå på jakt etter alltidene midt i aldriet!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ikke denne nettsiden fin? Herlig bare å kunne "få ut" noen av de følelsene ikke minst gjenkjennende begeistring for en bok skaper!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo, det er veldig fint! Og så får jeg så mange gode tips om bøker jeg får lyst til å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også nettopp lest ut denne boka, og jeg er virkelig fasinert... Godt skrevet, OG klokt om livet... Om det å se etter det vakre i livet til tross for alt det meningsløse og stygge... Elsker også avslutningen, alltidene midt i aldriet... Sterkt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ