Jeg forteller Ludvig det jeg har hørt om svalenes sovevaner. At man lenge har lurt på om en del av tårnsvalene sover høyt oppe på himmelen, over skyene.Teorien ble sett på med stor skepsis helt til en fransk flyger med avslått motor var ute på et spionoppdrag. I tre tusen meters høyde gjorde han en merkelig iakttagelse. Der oppe møtte han en fuglesverm. Fuglene så ut til å være helt urørlige, reagerte ikke på flyet som kom seilende. Noen av dem kolliderte med flyet. En fugl ble senere funnet inne i flyet. Det viste seg å være en tårnsvale.
Senere har forskere gjort lignende observasjoner. De har funnet ut at dette himmelske hvilestedet først og fremst blir brukt når det er pent vær. Da kan nemlig fuglene, uten å anstrenge seg, bli løftet enda høyere opp i luften ved hjelp av varme luftstrømmer. Men om de virkelig sover, vet ingen med sikkerhet.
Ludvig lytter til min fortelling, og han virker ikke overrasket. Jeg tenker på alle de fine dagene da vi burde være lykkelige og harmoniske, men ikke orker. Når tretthet og uro demper gleden, og ingenting i verden makter å løfte oss. Da har det faktisk hendt at vi har latt oss løfte opp under skyene for i åndelig forstand å hvile der. Som plankton i stjernehavet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterHarald KTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckKaramasov11Rufsetufsa