Likesom et utall av kirker og klostre med kupler og tårn er spredt utover det hellige Russland, slik finnes det en mangfoldighet av raser, stammer og folk i broket mylder på denne vår klode.

Og hvert folk, som i seg fikk nedlagt sjelens skapende evner og andre Guds gaver, og som i sin kraft har et pant, det mottok også et særlig vigsel: sitt sprog. Med det uttrykkes alt som møter sinn og sans, og i sine uttrykk gir hvert sprog gjenskinn av folkets karakter.

Menneskekunnskap og vis livserfaring preger britens ord. En lettlevende sprades kortvarige triumfer blir franskmannens ord til del. Med stor kløkt utpønsker tyskeren sitt omtrent utilgjengelige, logisk skinnmagre ord. Men det finnes intet ord så slagferdig og djervt, og sprudlende, og grepet ut av selve hjertet – som et rammende russisk ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl