I sterkt patriarkalske samfunn er litteratur blitt ansett som direkte farlig for kvinner, med mindre det da dreier seg om religiøse skrifter og lignende oppbyggelig litteratur. Kvinner er flyktige vesener - blir det hevdet - og dersom hun leser romaner, risikerer hun å forsvinne inn i fantasiens verden. Her kan hun lett miste fotfestet og glemme det som er hennes hovedoppgave i livet: familielivets plikter.
Den franske forfatteren og skofetisjisten Nicolas Retif de la Bretonne uttrykte dette eksplisitt i 1777: «Man burde forby kvinner å lære seg å skrive, ja til og med å lese. Det ville være en måte å begrense deres tanker og samle dem rundt nyttige huslige sysler, samt inspirere deres respekt for vårt kjønn.»

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja huff, å forsvinne inn i fantasiens verden er en uting.
Ut fra sitatene du har lagt ut, tenker jeg at boka må være interessant, og ikke minst provoserende - men jeg er ikke sikker på om jeg tåler den slags sinnsbevegelser lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har sikkert vært ute noen vinternetter tidligere - så du overlever nok boken uten for store følelsesmessige påkjenninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Neda AlaeiLene AndresenIris ElisaRisRosOgKlagingSverreLine E. ThirudJan Erik  Olsenkjell kHauk1Thina NordtveitLailaGVLinnAEErika NTore Halsaingar hErikPhoenixVildeJostein RøysetHeidiBjarne AashaugElin FjellheimLine DahleJulie StensethHildeDun AenghusLesevimsaOdd HebækAndreas BokleserVannflaskesiljehusmorIngunn SKorianderKristin F. JørgensenMarit HåverstadHegeAgnethe Katarina LandreAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIda