Hvem pokker ville ha funnet på en religion hvor Gud skaper seg en sønn, født av en jomfru, som skal komme til jorden for å bli korsfestet, for å sone menneskenes synder. Det er umulig å finne opp noe sånt. Og det er så godt skrevet. Det holder jo ikke som gudsbevis, men det hoder som bare faen som litteratur. "

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ja Rolf, som litteratur. Nesten litt sånn voksent Harry Potters`sk denne bibelen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der er jeg ikke rette mannen, Steinar. Harry Potter har jeg ingen peiling på. Beklager . Men Bibelen kom vel før Harry Potter ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bibelen kom "noen uker" før Potter ja :-) Jeg er jo ikke-troende (foruten å være troende til litt av hvert - men det er vi vel alle...?) og tenker på mye av innholdet i bibelen som et eventyr, derav sammenligningen med det potterske univers. En ikke helt reell sammenligning men fellesordet er altså "eventyr".

Når det er sagt, fins det mye fornuft i de 10 bud. Hadde alle etterlevd dem ville verden vært et bedre sted. Til og med en SV`er skjønner det ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg la ut et sitat fra en bok der dag Solstad kom med en påstand. Noen debatt om religion eller hva som kommer innunder begrepet eventyr (og alle genre innenfor dette ) er jeg ikke habil nok til å diskutere. Nettstedet her handler da om bøker (hvor eventyr inngår), men som jeg ser det: Ikke stedet til å diskutere verken religion eller politikk.
Eneste kommentar til Bibelen: Stor litteratur (skrevet av en mengde forfattere.), et oppkomme av gode sitater. Det er ikke til å komme forbi. Etter min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo Larsen