Å ønske at det kan bli så stille at pulsslagene fra mitt glemte liv kan høres.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg hopper inn fra venstre for å fortelle at jeg nå skal begynne på boka di. Tenkte å lese den i jula men den var utlånt fra biblioteket vårt her i Odda (i Hardanger). Men i dag var den tilbake i hylla, og da var jeg rask på labben ;-) Gleder meg til å lese ei bok som omhandler adopsjon, Korea mv. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig å høre. Er spent på hvordan du likte den?
Mvh
anne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisann Anne :-)

Takker så mye for en flott leseopplevelse, Anne! Boka blei åpenbart skrevet med varlig hånd om et tema du har kjennskap til. Forfattertalentet er uomtvistelig, måten du trakterer språket på, forteller historien til to personer samtidig (Rebecca og I-Sook), lar enkelte spørsmål henge litt i lufta - for å utfordre oss lesere, vil jeg tro. Fikk underveis i boka lyst til å spørre deg om dette er en slags biografi, altså om deler av boka er selvopplevd - jeg tenker jo på opprinnelsen din?

Har lest meg til at du ikke er forfatter på heltid men "deltid", at du har samme jobb som Rebecca. I tilfelle har du jo måtelig med tid til forfatterskapet videre. Men allikevel er det to andre spørsmål jeg har lyst til å stille: 1) Det er godt kjent hvordan japaneserne herjet med befolkningen i Kina under 2. verdenskrig, Nanjing er et grelt eksempel. Men jeg var i min uvitenhet ikke klar over at de også var på uinnvitert besøk i Korea, som du tøtsjer innom i boka. Om du har flere bokplaner, kan du eventuelt tenke deg å fortelle historien til en eller flere av disse koreanske kvinnene som havnet som slaver for japanske soldater, det enten i roman- eller dokumentarform? 2) Splittelsen av Korea til et Nord og et Sør er en tragedie. Kunne det være en idè å utforske det i bokform?

Tilbake til boka. Jeg endte på en krystallklar 5`er. Antatagelig vil jeg lese boka en gang til :-) Det gjør jeg ikke med alle!

Vennlig hilsen Steinar :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl